Net als tijdens de rampzalig verlopen openingsmatch tegen Bordeaux (4-0) miste Georges Leekens ook tegen de Portugese subtopper een rist sterkhouders in zijn elftal.|

Vooraan verving Vleminckx de geblesseerde Tchité. Zijn spitsbroeder Bacca kreeg al in de eerste minuut een reuzenkans, maar de blauw-zwarte aanvaller in vorm miste onbegrijpelijk. Vazquez schoot wat later een vrije trap in de korte hoek. De bezoekende goalie Salin redde knap.

Aan de overkant had Bojan Jorgacevic amper werk. De Serviër stond er wel met een cruciale save op een schot van Luiz. Diens poging spatte uiteen op de lat.

Slimme pass

Na de pauze ging de Belgische competitieleider verder op zoek naar de openingsgoal. Op het kwartier zette Bacca zijn vroege misser recht. Na een slimme pass van Vazquez ging de Colombiaan voorbij zijn bewaker en knalde de 1-0 overhoeks binnen.

Maritimo antwoordde met een vrije trap van Guilherme, maar Jorgacevic reageerde alert. Even later besliste Vleminckx de match na een snelle blauw-zwarte counter (2-0).

Na twee speeldagen telt Club in groep D van de Europa League 3 op 6. Newcastle, dat donderdag met 3-0 won van Bordeaux, leidt met 4 punten, een meer dan Bordeaux en Club. Maritimo is vierde met 1 punt. Op 25 oktober trekt Club Brugge naar Newcastle. Maritimo ontvangt dan Bordeaux. (Belga/TV)

Net als tijdens de rampzalig verlopen openingsmatch tegen Bordeaux (4-0) miste Georges Leekens ook tegen de Portugese subtopper een rist sterkhouders in zijn elftal.| Vooraan verving Vleminckx de geblesseerde Tchité. Zijn spitsbroeder Bacca kreeg al in de eerste minuut een reuzenkans, maar de blauw-zwarte aanvaller in vorm miste onbegrijpelijk. Vazquez schoot wat later een vrije trap in de korte hoek. De bezoekende goalie Salin redde knap. Aan de overkant had Bojan Jorgacevic amper werk. De Serviër stond er wel met een cruciale save op een schot van Luiz. Diens poging spatte uiteen op de lat.Slimme pass Na de pauze ging de Belgische competitieleider verder op zoek naar de openingsgoal. Op het kwartier zette Bacca zijn vroege misser recht. Na een slimme pass van Vazquez ging de Colombiaan voorbij zijn bewaker en knalde de 1-0 overhoeks binnen. Maritimo antwoordde met een vrije trap van Guilherme, maar Jorgacevic reageerde alert. Even later besliste Vleminckx de match na een snelle blauw-zwarte counter (2-0). Na twee speeldagen telt Club in groep D van de Europa League 3 op 6. Newcastle, dat donderdag met 3-0 won van Bordeaux, leidt met 4 punten, een meer dan Bordeaux en Club. Maritimo is vierde met 1 punt. Op 25 oktober trekt Club Brugge naar Newcastle. Maritimo ontvangt dan Bordeaux. (Belga/TV)