Club Brugge pijnlijk onderuit tegen Midtjylland: 1-3

Club Brugge is in de groepsfase van de Europa League tegen een pijnlijke 1-3 thuisnederlaag tegen de Deense kampioen FC Midtjylland aangelopen. Een zwak Blauw-Zwart slikte in het eigen Jan Breydelstadion drie treffers na de pauze, scoorde tegen via Thomas Meunier en verloor al voor de tweede keer op rij in groep D.

Club begon met De fauw, Claudemir en Izquierdo in de basis en Meunier, Simons en Vossen op de bank. In een evenwichtige openingsfase was het voor beide teams zoeken naar openingen en het eerste kansje kwam er pas na 18 minuten. Sisto vond voor de bezoekers vanuit een scherpe hoek echter doelman Bruzzese op zijn weg en bij de hoekschop die daarop volgde, bracht Vormer redding.

Blauw-Zwart had het lastig, maar mocht zich even later wel bekocht voelen toen de Schotse ref McLean deed of zijn neus bloedde bij een duidelijke trekfout in de zestien van doelman Andersen op Pereira. Geen strafschop voor de thuisploeg, even later knalde Diaby op de Deense goalie en trapte Vormer over.

Aan de overzijde mikte ook de kwieke Sisto over, na een zoutloze eerste helft stond het nog steeds 0-0.

Afstraffing

Blauw-Zwart kwam sterk uit de kleedkamers, maar stond zes minuten na de pauze wel plots 0-1 in het krijt. Een trap van Sisto week af op Mechele en verdween voorbij een verbouwereerde doelman Bruzzese tegen de Brugse netten. Een minuut eerder was ook Rasmussen al erg dicht bij de 0-1 gekomen. Club was duidelijk aangeslagen en iets voorbij het uur wisselde coach Preud’homme Diaby voor Jelle Vossen. Die zag in de 67e minuut echter hoe de 0-2 op het bord verscheen. Het was de ingevallen Onuachu die op hoekschop – een van de sterke punten van de Denen – het leer over Bruzzese kopte. Meteen na de 0-2 gooide Preud’homme ook Dierckx en Meunier in de strijd, maar in minuut 74 duwde Novak het mes nog wat dieper in de Brugse wonde. Hij knalde de 0-3 van dichtbij in doel. Match gespeeld zo leek het, maar even later zorgde Meunier knap voor de aansluitingstreffer. Hij werd slim vrijgespeeld door Vanaken en poeierde de 1-3 voorbij Andersen.

De vlam ging nog even in de pan, maar gescoord werd er niet meer. Club leed een bittere nederlaag. Op speeldag één was Club Brugge twee weken geleden ook al met de billen bloot gegaan op het veld van het Italiaanse Napoli. Daar werd het 5-0.

De ploeg van Rode Duivel Dries Mertens won donderdag ook zijn tweede partij, met 0-2 bij het Poolse Legia Warschau – onder meer dankzij een doelpunt van Mertens – en heeft net als Midtjylland zes op zes. Club en Legia zijn nog puntenloos. Op donderdag 22 oktober trekken de Bruggelingen naar Polen.