Club Brugge heeft op de vijfde speeldag in groep H van de Europa League met 3-4 gewonnen op het veld van het Sloveense Maribor. Club lag bijna de hele wedstrijd onder en stond na 70 minuten 3-0 achter, maar in een knotsgek slotkwartier sleepten de Bruggelingen alsnog de overwinning uit de brand.

Club Brugge verscheen voor de 250e keer aan de aftrap van een Europese wedstrijd, maar veel reden tot feesten was er in het eerste uur niet. Twee doelpunten van Volas (11. en 68.) en een owngoal van Donk (51.) zorgden voor een troosteloze 3-0 tussenstand. Blauw-zwart gaf zich echter niet gewonnen en Dirar zorgde met twee doelpunten (74. en 77.) voor de aansluiting. Akpala leek in de 83e minuut met een knap doelpunt het mirakel te voltrekken.

Dat was echter buiten Ryan Donk gerekend. De Nederlander maakte in de laatste minuut van de reguliere speeltijd zijn owngoal goed door de 3-4 onhoudbaar voorbij Handanovic te koppen. In de andere wedstrijd in groep H won Sporting Braga in eigen huis met 1-0 van Birmingham waardoor de Portugezen met 10 punten samen met Club aan de leiding staan in de groep. Birmingham is derde met zeven punten, Maribor telt twee punten en is uitgeschakeld.

Op 15 december zakt Braga op de slotspeeldag naar het Jan Breydelstadion af. De inzet is dan een plaats in de zestiende finales. (Belga/INM)

Club Brugge heeft op de vijfde speeldag in groep H van de Europa League met 3-4 gewonnen op het veld van het Sloveense Maribor. Club lag bijna de hele wedstrijd onder en stond na 70 minuten 3-0 achter, maar in een knotsgek slotkwartier sleepten de Bruggelingen alsnog de overwinning uit de brand. Club Brugge verscheen voor de 250e keer aan de aftrap van een Europese wedstrijd, maar veel reden tot feesten was er in het eerste uur niet. Twee doelpunten van Volas (11. en 68.) en een owngoal van Donk (51.) zorgden voor een troosteloze 3-0 tussenstand. Blauw-zwart gaf zich echter niet gewonnen en Dirar zorgde met twee doelpunten (74. en 77.) voor de aansluiting. Akpala leek in de 83e minuut met een knap doelpunt het mirakel te voltrekken. Dat was echter buiten Ryan Donk gerekend. De Nederlander maakte in de laatste minuut van de reguliere speeltijd zijn owngoal goed door de 3-4 onhoudbaar voorbij Handanovic te koppen. In de andere wedstrijd in groep H won Sporting Braga in eigen huis met 1-0 van Birmingham waardoor de Portugezen met 10 punten samen met Club aan de leiding staan in de groep. Birmingham is derde met zeven punten, Maribor telt twee punten en is uitgeschakeld. Op 15 december zakt Braga op de slotspeeldag naar het Jan Breydelstadion af. De inzet is dan een plaats in de zestiende finales. (Belga/INM)