Club Brugge heeft zijn heenwedstrijd tegen FK Qarabag in de derde voorronde van de Europa League voetbal met 4-1 gewonnen. Westerlo verloor op het veld van Bern met 3-1. Voor Club Brugge scoorden Vlemincks, Vazquez, Donk en Dirar. Tussendoor had Aliyev er voor Qarabag 2-1 van gemaakt. De terugwedstrijd in Azerbeidzjan staat volgende week donderdag op het programma, maar die lijkt slechts een formaliteit.

Nieuwkomers
Het vernieuwde Club begon op volle sterkte met zes nieuwkomers aan de aftrap en die wilden meteen tonen wat ze in huis hebben. Op het openingsdoelpunt was het dan ook niet lang wachten: na negen minuten draaide Vleminckx zich knap vrij en die plaatste het leer mooi in het hoekje: 1-0. Na de koffie ging de thuisploeg meteen verder op zoek naar het tweede doelpunt. Na goed tien minuten was het opnieuw raak. Vazquez kon aanleggen en krulde de bal heerlijk in de bovenhoek (2-0).

Het aardig volgelopen Jan Breydelstadion maakte zich op voor een gala-avond, maar daar besliste Aliyev anders over. De 22-jarige spits mocht na mistasten van Stenman alleen op Coosemans af en miste niet: 2-1.

Het spel verwaterde tot een potje gevechtsvoetbal tot Ryan Donk twintig minuten voor affluiten na een verre inworp de 3-1 voorbij Pavlovic kopte. Club wilde meer, maar een kopbaldoelpunt van Hoefkens werd afgekeurd wegens buitenspel. Uiteindelijk zorgde Dirar nog voor de geruststellende 4-1.

Westerlo
Westerlo zal volgende week in Het Kuipje bijzonder sterk voor de dag moeten komen als het de laatste voorronde van de Europa League willen bereiken.

In het Stade de Suisse begon thuisploeg Young Boys Bern sterk aan de wedstrijd en Westel mocht blij zijn dat ze het openingskwartier zonder kleerscheuren doorkwamen. Na 22 minuten was het dan toch raak. Farnerud knalde een vrije trap hard en laag voorbij een grabbelende De Winter, die de voorkeur kreeg op Deelkens (1-0).

Iets na het halfuur was het opnieuw raak: Degen glipte door de buitenspelval, De Winter miste zijn tussenkomst volledig waardoor de rechtermiddenvelder eenvoudig kon binnentikken (2-0). Het leek een bijzonder lastige avond te worden voor de Kempenaars, maar amper een minuut later scoorde Brüls het belangrijke uitdoelpunt na een knal vanop dertig meter (2-1).

De wedstrijd viel nadien helemaal stil, maar met de slotfase in zicht drong de thuisploeg opnieuw aan en Degen duwde tien minuten voor affluiten zijn tweede van de avond voorbij De Winter. (Belga/KVDA)

Club Brugge heeft zijn heenwedstrijd tegen FK Qarabag in de derde voorronde van de Europa League voetbal met 4-1 gewonnen. Westerlo verloor op het veld van Bern met 3-1. Voor Club Brugge scoorden Vlemincks, Vazquez, Donk en Dirar. Tussendoor had Aliyev er voor Qarabag 2-1 van gemaakt. De terugwedstrijd in Azerbeidzjan staat volgende week donderdag op het programma, maar die lijkt slechts een formaliteit. Nieuwkomers Het vernieuwde Club begon op volle sterkte met zes nieuwkomers aan de aftrap en die wilden meteen tonen wat ze in huis hebben. Op het openingsdoelpunt was het dan ook niet lang wachten: na negen minuten draaide Vleminckx zich knap vrij en die plaatste het leer mooi in het hoekje: 1-0. Na de koffie ging de thuisploeg meteen verder op zoek naar het tweede doelpunt. Na goed tien minuten was het opnieuw raak. Vazquez kon aanleggen en krulde de bal heerlijk in de bovenhoek (2-0). Het aardig volgelopen Jan Breydelstadion maakte zich op voor een gala-avond, maar daar besliste Aliyev anders over. De 22-jarige spits mocht na mistasten van Stenman alleen op Coosemans af en miste niet: 2-1. Het spel verwaterde tot een potje gevechtsvoetbal tot Ryan Donk twintig minuten voor affluiten na een verre inworp de 3-1 voorbij Pavlovic kopte. Club wilde meer, maar een kopbaldoelpunt van Hoefkens werd afgekeurd wegens buitenspel. Uiteindelijk zorgde Dirar nog voor de geruststellende 4-1.Westerlo Westerlo zal volgende week in Het Kuipje bijzonder sterk voor de dag moeten komen als het de laatste voorronde van de Europa League willen bereiken. In het Stade de Suisse begon thuisploeg Young Boys Bern sterk aan de wedstrijd en Westel mocht blij zijn dat ze het openingskwartier zonder kleerscheuren doorkwamen. Na 22 minuten was het dan toch raak. Farnerud knalde een vrije trap hard en laag voorbij een grabbelende De Winter, die de voorkeur kreeg op Deelkens (1-0). Iets na het halfuur was het opnieuw raak: Degen glipte door de buitenspelval, De Winter miste zijn tussenkomst volledig waardoor de rechtermiddenvelder eenvoudig kon binnentikken (2-0). Het leek een bijzonder lastige avond te worden voor de Kempenaars, maar amper een minuut later scoorde Brüls het belangrijke uitdoelpunt na een knal vanop dertig meter (2-1). De wedstrijd viel nadien helemaal stil, maar met de slotfase in zicht drong de thuisploeg opnieuw aan en Degen duwde tien minuten voor affluiten zijn tweede van de avond voorbij De Winter. (Belga/KVDA)