Met tegenstander Dnipro treft de Belgische competitieleider een team dat in de vorige ronde Ajax wipte. Club Brugge plaatste zich donderdag ten koste van het Turkse Besiktas voor het eerst in twintig jaar voor de kwartfinales van een Europees toernooi.

Oekraïne

Het huidige nummer 3 uit de Oekraïnse Premier League telt in de rangen onder meer verdediger Ondrej Mazuch (ex-Anderlecht), flankaanvaller Yevhen Konoplyanka en aanvaller Nikola Kalinic (ex-Blackburn).

Beide ploegen speelden al een keer eerder tegen elkaar, in het seizoen 2004-2005. Timmy Simons is de enige Bruggeling in de huidige selectie die er toen al bij was. In de poulefase van de toenmalige UEFA Cup verloor Club met 3-2 in Oekraïne.

Eerst thuis

De heenwedstrijd wordt op 16 april gespeeld in Brugge. Een week later, op 23 april, vindt de terugwedstrijd plaats in Oekraïne.

Aanvankelijk was de volgorde omgekeerd. Maar omdat ook Dinamo Kiev thuis start, wordt het eerste duel in Jan Breydel gespeeld. Club bevestigt het nieuws.

De Bruyne versus Mertens

Kevin De Bruyne neemt het met Wolfsburg op tegen het Napoli van Dries Mertens. De Duitsers beginnen thuis.

Axel Witsel en Nicolas Lombaerts werden met het Russische Zenit gekoppeld aan het Spaanse Sevilla, dat eerst thuis speelt. Het Oekraïnse Dinamo Kiev kruist de degens met het Italiaanse Fiorentina.

De kwartfinales van de Europa League

Wolfsburg (Dui) - Napoli (Ita)

FC Sevilla (Spa) - Zenit Sint-Petersbourg (Rus)

Dnipropetrovsk (Oek) - Club Brugge (BEL)

Dinamo Kiev (Oek) - Fiorentina (Ita)

Halve finales

Op 24 april wordt geloot voor de halve finales. Die matchen vinden op 7 en 14 mei plaats. De finale staat op woensdag 27 mei in het Poolse Warschau geprogrammeerd. (Belga)

Met tegenstander Dnipro treft de Belgische competitieleider een team dat in de vorige ronde Ajax wipte. Club Brugge plaatste zich donderdag ten koste van het Turkse Besiktas voor het eerst in twintig jaar voor de kwartfinales van een Europees toernooi. Het huidige nummer 3 uit de Oekraïnse Premier League telt in de rangen onder meer verdediger Ondrej Mazuch (ex-Anderlecht), flankaanvaller Yevhen Konoplyanka en aanvaller Nikola Kalinic (ex-Blackburn). Beide ploegen speelden al een keer eerder tegen elkaar, in het seizoen 2004-2005. Timmy Simons is de enige Bruggeling in de huidige selectie die er toen al bij was. In de poulefase van de toenmalige UEFA Cup verloor Club met 3-2 in Oekraïne. De heenwedstrijd wordt op 16 april gespeeld in Brugge. Een week later, op 23 april, vindt de terugwedstrijd plaats in Oekraïne. Aanvankelijk was de volgorde omgekeerd. Maar omdat ook Dinamo Kiev thuis start, wordt het eerste duel in Jan Breydel gespeeld. Club bevestigt het nieuws. Kevin De Bruyne neemt het met Wolfsburg op tegen het Napoli van Dries Mertens. De Duitsers beginnen thuis. Axel Witsel en Nicolas Lombaerts werden met het Russische Zenit gekoppeld aan het Spaanse Sevilla, dat eerst thuis speelt. Het Oekraïnse Dinamo Kiev kruist de degens met het Italiaanse Fiorentina. Op 24 april wordt geloot voor de halve finales. Die matchen vinden op 7 en 14 mei plaats. De finale staat op woensdag 27 mei in het Poolse Warschau geprogrammeerd. (Belga)