Na de uitschakeling van Anderlecht tegen Dinamo Moskou ging Club Brugge vrijdag als enige Belgische team de trommel in.

Stevige klepper

Blauw-zwart zette in de zestiende finales immers het Deense Aalborg bijzonder vlot opzij. Met Besiktas, momenteel de nummer twee in Turkije, ontmoet Club in de achtste finales een stevige klepper.

In de vorige ronde bleken ze immers te sterk voor het Liverpool van doelman Simon Mignolet. Nadat zowel de heen- als de terugwedstrijd op 1-0 was geëindigd, moesten strafschoppen voor de beslissing zorgen in het Atatürkstadion. Daarin haalde Besiktas het met 5-4.

Demba Ba (R), Belga Image
Demba Ba (R) © Belga Image

Maar ook eerder dit seizoen lieten de Turken zich al een paar keer opmerken in de Europa League. Na hun uitschakeling tegen Arsenal in de laatste voorronde van de Champions League kwam de nummer drie van vorig seizoen uit de Turkse competitie in groep C van de Europa League terecht. Daarin werden ze met twaalf punten groepswinnaar voor Tottenham Hotspur (11), Asteras Tripoli en Partizan Belgrado. In eigen huis wonnen ze onder meer met 1-0 van de Spurs.

Oude bekenden

In de kern van de Kroatische Slaven Bilic vinden we met de Ghanees Daniel Opare (ex-Standard) en de Senegalese aanvaller Demba Ba (ex-Moeskroen) enkele oude bekenden terug. Verder ook heel wat spelers met internationale ervaring, zoals de Turken Serdar Kurtulus, Necip Uysal en Gökhan Töre en de Canadees Atiba Hutchinson (ex-PSV).

Besiktas is ook een ex-ploeg van voormalig Bruggeling Daniel Amokachi.

12 en 19 maart

Club en Besiktas spelen pas voor de tweede keer tegen mekaar op het Europese toneel. In het seizoen 2006-2007 troffen ze mekaar in de groepsfase van de toenmalige UEFA Cup. Toen haalden de Turken het met 2-1.

Club speelt op donderdag 12 maart eerst thuis tegen de Turken, de terugwedstrijd wordt een week later op 19 maart in Istanboel afgewerkt. Een zware verplaatsing dus voor Blauw-zwart, drie dagen voor de Bekerfinale (22 maart) tegen Anderlecht. Coach Michel Preud'homme zag het ongetwijfeld liever anders.

De andere achtste finales zijn

Everton (Eng) - Dinamo Kiev (Oek)

Dnipropetrovsk (Oek) - Ajax (Ned)

Zenit Sint-Petersburg (Rus) - Torino (Ita)

Wolfsburg (Dui) - Inter Milaan (Ita)

Villarreal (Spa) - Sevilla (Spa)

Napoli (Ita) - Dinamo Moskou (Rus)

Fiorentina (Ita) - AS Roma (Ita)

Na de uitschakeling van Anderlecht tegen Dinamo Moskou ging Club Brugge vrijdag als enige Belgische team de trommel in. Blauw-zwart zette in de zestiende finales immers het Deense Aalborg bijzonder vlot opzij. Met Besiktas, momenteel de nummer twee in Turkije, ontmoet Club in de achtste finales een stevige klepper. In de vorige ronde bleken ze immers te sterk voor het Liverpool van doelman Simon Mignolet. Nadat zowel de heen- als de terugwedstrijd op 1-0 was geëindigd, moesten strafschoppen voor de beslissing zorgen in het Atatürkstadion. Daarin haalde Besiktas het met 5-4.Maar ook eerder dit seizoen lieten de Turken zich al een paar keer opmerken in de Europa League. Na hun uitschakeling tegen Arsenal in de laatste voorronde van de Champions League kwam de nummer drie van vorig seizoen uit de Turkse competitie in groep C van de Europa League terecht. Daarin werden ze met twaalf punten groepswinnaar voor Tottenham Hotspur (11), Asteras Tripoli en Partizan Belgrado. In eigen huis wonnen ze onder meer met 1-0 van de Spurs. In de kern van de Kroatische Slaven Bilic vinden we met de Ghanees Daniel Opare (ex-Standard) en de Senegalese aanvaller Demba Ba (ex-Moeskroen) enkele oude bekenden terug. Verder ook heel wat spelers met internationale ervaring, zoals de Turken Serdar Kurtulus, Necip Uysal en Gökhan Töre en de Canadees Atiba Hutchinson (ex-PSV). Besiktas is ook een ex-ploeg van voormalig Bruggeling Daniel Amokachi. Club en Besiktas spelen pas voor de tweede keer tegen mekaar op het Europese toneel. In het seizoen 2006-2007 troffen ze mekaar in de groepsfase van de toenmalige UEFA Cup. Toen haalden de Turken het met 2-1. Club speelt op donderdag 12 maart eerst thuis tegen de Turken, de terugwedstrijd wordt een week later op 19 maart in Istanboel afgewerkt. Een zware verplaatsing dus voor Blauw-zwart, drie dagen voor de Bekerfinale (22 maart) tegen Anderlecht. Coach Michel Preud'homme zag het ongetwijfeld liever anders.