Club Brugge: ‘Wel voldoende kwaliteit in huidige kern’

© Image Globe

Het niet bereiken van twee doelstellingen is de belangrijkste reden voor het ontslag van trainer Adrie Koster, zegt Club Brugge.

Het niet bereiken van twee doelstellingen is de belangrijkste reden voor het ontslag van trainer Adrie Koster, zegt Club Brugge. Daarnaast benadrukt de Clubtop dat er wel voldoende kwaliteit in de spelersgroep aanwezig is. Nadat Club Brugge zaterdag tegen RC Genk een 4-2-voorsprong uit handen gaf (4-5), de vierde nederlaag op rij, verwees Koster naar “een gemis aan ervaring en een gebrek aan kwaliteit.” Zondagochtend beëindigde Club de samenwerking.

De mededeling van Club over het ontslag van de Nederlander: “Bijna een jaar geleden besliste Club om te investeren in de kwaliteit van de spelersgroep, de infrastructuur en de omkadering om Club opnieuw te laten aanknopen met het succes. Daarbij werden drie doelstellingen vooropgesteld: de top drie in de Pro League, de halve finales in de Beker van België en de kwalificatie voor de groepsfase van de Europa League.”

“Vandaag moeten we vaststellen dat Club Brugge op twee vlakken de rol heeft moeten lossen. Er is de uitschakeling in de Beker en een vierde plaats in de competitie met 22 op 36. Daarnaast is er een neerwaartse spiraal te bemerken in de vier verloren wedstrijden op rij, waarbij Club er niet in slaagde om een voorsprong vast te houden. Een probleem dat zich sinds het begin van de competitie al stelde, maar waar geen oplossingen voor gevonden werden.”

“Toch is Club Brugge ervan overtuigd dat in de huidige kern voldoende kwaliteit aanwezig is om de positieve resultaten vast te houden.”

“Club Brugge wil Adrie Koster bedanken voor zijn inzet en vakmanschap als trainer. Hij is er in geslaagd om Club Brugge aantrekkelijker te laten voetballen. We wensen hem dan ook veel succes toe in zijn verdere carrière.” (Belga/KVDA)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content