Club Brugge heeft donderdag in zijn tweede wedstrijd in de groepsfase van de Europa League verrassend met 1-2 gewonnen bij het Portugese Braga. Ryan Donk scoorde de winninggoal in de extra tijd.

In de andere match van poule H won het Engelse Birmingham met 1-2 bij het Sloveense Maribor. Club leidt in de stand met 6 op 6 voor Birmingham en Braga (3) en Maribor (0). Op 20 oktober staat de derde speeldag op het programma. De affiches zijn dan Club Brugge/Birmingham en Maribor/Braga.

Braga bereikte vorig seizoen de finale van de Europa League en bewees tegen Club dat het ook dit seizoen een te duchten tegenstander is. De Portugezen versierden voor de pauze een aantal opgelegde kansen maar faalden telkens in de afwerking. Blauw-zwart, zonder de geblesseerde Dirar, onderging vooral de wet van de sterkste en verloor bovendien Bjorn Vleminckx na een half uur met een schouderletsel.

In de tweede helft zette het spelbeeld zich aanvankelijk voort. Braga bleef domineren hoewel Club langs Vazquez de eerste kans kreeg. Zijn schot ging voorlangs. Na tien minuten viel de treffer dan toch. Helder Barbosa mocht na een voorzet van op de flank ongehinderd binnenkoppen.

Bij Club Brugge gingen de kopjes ondanks de achterstand niet naar beneden en goed een kwartier voor tijd werden ze daarvoor beloond. Invaller Akpala profiteerde van een misverstand in de verdediging om de 1-1 binnen te prikken. In de toegevoegde tijd maakte Ryan Donk het feest compleet door na een vrijschop de onverhoopte 1-2 te scoren. (Belga)

Club Brugge heeft donderdag in zijn tweede wedstrijd in de groepsfase van de Europa League verrassend met 1-2 gewonnen bij het Portugese Braga. Ryan Donk scoorde de winninggoal in de extra tijd. In de andere match van poule H won het Engelse Birmingham met 1-2 bij het Sloveense Maribor. Club leidt in de stand met 6 op 6 voor Birmingham en Braga (3) en Maribor (0). Op 20 oktober staat de derde speeldag op het programma. De affiches zijn dan Club Brugge/Birmingham en Maribor/Braga. Braga bereikte vorig seizoen de finale van de Europa League en bewees tegen Club dat het ook dit seizoen een te duchten tegenstander is. De Portugezen versierden voor de pauze een aantal opgelegde kansen maar faalden telkens in de afwerking. Blauw-zwart, zonder de geblesseerde Dirar, onderging vooral de wet van de sterkste en verloor bovendien Bjorn Vleminckx na een half uur met een schouderletsel. In de tweede helft zette het spelbeeld zich aanvankelijk voort. Braga bleef domineren hoewel Club langs Vazquez de eerste kans kreeg. Zijn schot ging voorlangs. Na tien minuten viel de treffer dan toch. Helder Barbosa mocht na een voorzet van op de flank ongehinderd binnenkoppen. Bij Club Brugge gingen de kopjes ondanks de achterstand niet naar beneden en goed een kwartier voor tijd werden ze daarvoor beloond. Invaller Akpala profiteerde van een misverstand in de verdediging om de 1-1 binnen te prikken. In de toegevoegde tijd maakte Ryan Donk het feest compleet door na een vrijschop de onverhoopte 1-2 te scoren. (Belga)