Andy De Smet (41) is lesgever aan de federale trainersschool, waar hij het vak 'scouting' geeft. De voorbije jaren werkte hij als analist onder meer onder de leiding van de coaches Dennis van Wijk, Enzo Scifo en Cedomir Janevski bij SV Roeselare en RAEC Bergen.

Bij Everton, de Engelse club van de Belgische internationals Romelu Lukaku en Kevin Mirallas, zal De Smet zowel spelersscouting als wedstrijdscouting doen.

"In eerste instantie zal ik voor Everton het talent in de Belgische competitie in kaart brengen", zegt de West-Vlaming. "Daarnaast zal ik ook ingeschakeld worden om in België en omstreken Champions Leaguewedstrijden en tegenstanders van Everton in de Europa League te analyseren. Ik ben net drie dagen in Liverpool geweest om dat allemaal door te spreken."

Andy De Smet (41) is lesgever aan de federale trainersschool, waar hij het vak 'scouting' geeft. De voorbije jaren werkte hij als analist onder meer onder de leiding van de coaches Dennis van Wijk, Enzo Scifo en Cedomir Janevski bij SV Roeselare en RAEC Bergen.Bij Everton, de Engelse club van de Belgische internationals Romelu Lukaku en Kevin Mirallas, zal De Smet zowel spelersscouting als wedstrijdscouting doen. "In eerste instantie zal ik voor Everton het talent in de Belgische competitie in kaart brengen", zegt de West-Vlaming. "Daarnaast zal ik ook ingeschakeld worden om in België en omstreken Champions Leaguewedstrijden en tegenstanders van Everton in de Europa League te analyseren. Ik ben net drie dagen in Liverpool geweest om dat allemaal door te spreken."