Met zijn 76e assist in de Premier League komt De Bruyne bovendien de top tien aller tijden binnen. Hij heeft er nog maar vier nodig om David Beckham op de negende plaats bij te benen. Het record van Ryan Giggs (162) lijkt buiten bereik, een plaats in de top drie niet. Momenteel staat Cesc Fabregas met 111 assists op twee en Wayne Rooney met 103 stuks op drie.

Na de rust zorgden Ilkay Gundogan (56e), nogmaals John Stones (68e) en Raheem Sterling (88e) voor de ruime zege. De Bruyne was zelf nog kort bij de 3-0 gekomen, zijn afstandsschot ging net naast. In de 71e minuut, kort na de 3-0, mocht de Bruyne gaan rusten.

Bij Crystal Palace mocht Michy Batshuayi elf minuten voor tijd komen opdraven en bleef Christan Benteke op de bank.

Na 19 speeldagen is Manchester City met 35 punten tweede in de stand, op twee punten van Manchester United en met een wedstrijd minder gespeeld dan de stadsgenoot. Crystal Palace staat met 23 punten op de dertiende plaats.

Lees ook:

Het jaar van Kevin De Bruyne: eentje vol prijzen, maar zonder trofee

Met zijn 76e assist in de Premier League komt De Bruyne bovendien de top tien aller tijden binnen. Hij heeft er nog maar vier nodig om David Beckham op de negende plaats bij te benen. Het record van Ryan Giggs (162) lijkt buiten bereik, een plaats in de top drie niet. Momenteel staat Cesc Fabregas met 111 assists op twee en Wayne Rooney met 103 stuks op drie. Na de rust zorgden Ilkay Gundogan (56e), nogmaals John Stones (68e) en Raheem Sterling (88e) voor de ruime zege. De Bruyne was zelf nog kort bij de 3-0 gekomen, zijn afstandsschot ging net naast. In de 71e minuut, kort na de 3-0, mocht de Bruyne gaan rusten. Bij Crystal Palace mocht Michy Batshuayi elf minuten voor tijd komen opdraven en bleef Christan Benteke op de bank. Na 19 speeldagen is Manchester City met 35 punten tweede in de stand, op twee punten van Manchester United en met een wedstrijd minder gespeeld dan de stadsgenoot. Crystal Palace staat met 23 punten op de dertiende plaats.Lees ook:Het jaar van Kevin De Bruyne: eentje vol prijzen, maar zonder trofee