Het is zeker niet van zijn gewoonte, maar na afloop van het scoreloos gelijkspel tegen Vitesse begon Co Adriaanse opnieuw te zeuren over het gemis van Bryan Ruiz (ex-AA Gent, nu bankzitter bij Fulham) en de late terugkeer na blessure van onze landgenoot Nacer Chadli. Dat was een zwaktebod dat intern tot het nodige gefrons leidde bij de club uit Enschede.

Het vertrek van zijn topspelers is een jaarlijks terugkerend probleem bij de Tukkers, waarnaar de club nu eenmaal moet zien te handelen. De taak van Adriaanse is om zijn team dominant te laten voetballen, zoals hij bij zijn aantreden beloofde. Maar het spel werd te voorspelbaar en daardoor makkelijk te verdedigen voor tegenstanders. Bovendien voetbalt FC Twente nooit een reeks wedstrijden in dezelfde basiself, waardoor de spelers vastheid missen. Rode Duivel Chadli zou bijvoorbeeld de spil van het aanvalsspel moeten zijn, maar kan geen initiatief nemen als hij aan de rechterkant staat.

Zeven punten achterstand bedraagt het verschil nu al op leider AZ. Donderdag krijgt FC Twente in de Europa League het bezoek van Fulham, met Moussa Dembélé. De ploeg van Roberto Rosales (ex-AA Gent) en Bart Buysse (ex-SV Zulte Waregem) is al geplaatst voor de volgende ronde. Het zal dan ook de avond aangrijpen om uitgebreid afscheid te nemen van Bryan Ruiz, die niet speelgerechtigd is voor het Europese toernooi. Het moment had haast niet pijnlijker gekund. (FV)

Het is zeker niet van zijn gewoonte, maar na afloop van het scoreloos gelijkspel tegen Vitesse begon Co Adriaanse opnieuw te zeuren over het gemis van Bryan Ruiz (ex-AA Gent, nu bankzitter bij Fulham) en de late terugkeer na blessure van onze landgenoot Nacer Chadli. Dat was een zwaktebod dat intern tot het nodige gefrons leidde bij de club uit Enschede. Het vertrek van zijn topspelers is een jaarlijks terugkerend probleem bij de Tukkers, waarnaar de club nu eenmaal moet zien te handelen. De taak van Adriaanse is om zijn team dominant te laten voetballen, zoals hij bij zijn aantreden beloofde. Maar het spel werd te voorspelbaar en daardoor makkelijk te verdedigen voor tegenstanders. Bovendien voetbalt FC Twente nooit een reeks wedstrijden in dezelfde basiself, waardoor de spelers vastheid missen. Rode Duivel Chadli zou bijvoorbeeld de spil van het aanvalsspel moeten zijn, maar kan geen initiatief nemen als hij aan de rechterkant staat. Zeven punten achterstand bedraagt het verschil nu al op leider AZ. Donderdag krijgt FC Twente in de Europa League het bezoek van Fulham, met Moussa Dembélé. De ploeg van Roberto Rosales (ex-AA Gent) en Bart Buysse (ex-SV Zulte Waregem) is al geplaatst voor de volgende ronde. Het zal dan ook de avond aangrijpen om uitgebreid afscheid te nemen van Bryan Ruiz, die niet speelgerechtigd is voor het Europese toernooi. Het moment had haast niet pijnlijker gekund. (FV)