De Kroatische middenvelder, die afgelopen zomer voor 5,5 miljoen euro en tot 2015 werd overgenomen van Club Brugge, moet zich voorlopig tevreden stellen met een plaatsje op de bank. Jürgen Klopp weet waarom.

"Hij is het klassieke geval van een speler, die in het begin grote moeilijkheden kent om zich aan te passen aan een hogere tempo, ook op training", verklaarde de coach in Kicker. "Een beetje meer geduld oefenen kan in zo'n geval geen kwaad."

Niettemin toonde de international al meermaals zijn uitstekende traptechniek. In de Champions League redde Perisic met een prachtige volley een punt tegen Arsenal (zie video lager), terwijl hij in de Bundesliga raak trof tegen FSV Mainz 05. In Hoffenheim (lat) en tegen FC Nürnberg (paal) kende hij dan weer pech bij de afwerking.

Maar in de weinige speeltijd die hij krijgt, toonde de Kroaat zich een sportieve meerwaarde, aangezien Perisic met zijn acties en opportunisme voor veel dynamiek zorgde.

"Ivan is een optie voor vijf verschillende posities", beweert sportief directeur Michael Zorc dan weer. Alleen is het niet eenvoudig om op het middenveld van de Borussen te moeten opboksen tegen rechts Mario Götze, centraal Shinji Kagawa en links de fysieke sterke Kevin Grosskreutz.

Toch voorspelt Mladen Petric van Hamburger SV Perisic een mooie loopbaan in de Duitse competitie. "Hij zoekt de snelste weg naar doel, wat altijd iets oplevert." (FV)

Doelpunt Perisic tegen Arsenal:

De Kroatische middenvelder, die afgelopen zomer voor 5,5 miljoen euro en tot 2015 werd overgenomen van Club Brugge, moet zich voorlopig tevreden stellen met een plaatsje op de bank. Jürgen Klopp weet waarom. "Hij is het klassieke geval van een speler, die in het begin grote moeilijkheden kent om zich aan te passen aan een hogere tempo, ook op training", verklaarde de coach in Kicker. "Een beetje meer geduld oefenen kan in zo'n geval geen kwaad." Niettemin toonde de international al meermaals zijn uitstekende traptechniek. In de Champions League redde Perisic met een prachtige volley een punt tegen Arsenal (zie video lager), terwijl hij in de Bundesliga raak trof tegen FSV Mainz 05. In Hoffenheim (lat) en tegen FC Nürnberg (paal) kende hij dan weer pech bij de afwerking. Maar in de weinige speeltijd die hij krijgt, toonde de Kroaat zich een sportieve meerwaarde, aangezien Perisic met zijn acties en opportunisme voor veel dynamiek zorgde. "Ivan is een optie voor vijf verschillende posities", beweert sportief directeur Michael Zorc dan weer. Alleen is het niet eenvoudig om op het middenveld van de Borussen te moeten opboksen tegen rechts Mario Götze, centraal Shinji Kagawa en links de fysieke sterke Kevin Grosskreutz. Toch voorspelt Mladen Petric van Hamburger SV Perisic een mooie loopbaan in de Duitse competitie. "Hij zoekt de snelste weg naar doel, wat altijd iets oplevert." (FV)