Colin Coosemans, de 18-jarige doelman van Club Brugge, komt in Sport/Voetbalmagazine terug op de zaak rond zijn ex-ploegmaat Stijn Stijnen. S/VM: Hoe heb je de zaak rond Stijn Stijnen beleefd? Coosemans: "Goh, ik heb het er niet zo heel moeilijk mee gehad. Als Stijn hier was, heeft hij mij gesteund en in de pers heeft hij altijd gezegd dat hij voor honderd procent achter mij stond. Dat zorgde voor positieve energie. Toen hij hier wegging, zei Karel Geraerts me dat Stijn meende wat hij tegen mij heeft gezegd. Dat was voor mij voldoende."

Hoe reageerde je toen het nieuws werd gebracht?

"Verrast, zoals iedereen. Dat had niemand zien aankomen. Er zijn dit jaar heel veel dingen gebeurd. Een spannender eerste jaar in de A-kern kun je je moeilijk inbeelden."

Hoe ga je daarmee om?

"Ik ben een teamspeler die probeer met de anderen tot het beste resultaat te komen. Zeggen wat ze moeten doen kan ik niet, ik ben de jongste van de groep. Op het veld kan ik dat wel, daar is iedereen gelijk, of je nu 16 of 36 bent. Ik heb op het veld al discussies gehad, dat lijkt me de logica zelf. Dat was op Gent het geval, met Jeroen Simaeys. Twee seconden na de wedstrijd is dat vergeten."

(PTK)

Colin Coosemans, de 18-jarige doelman van Club Brugge, komt in Sport/Voetbalmagazine terug op de zaak rond zijn ex-ploegmaat Stijn Stijnen. S/VM: Hoe heb je de zaak rond Stijn Stijnen beleefd? Coosemans: "Goh, ik heb het er niet zo heel moeilijk mee gehad. Als Stijn hier was, heeft hij mij gesteund en in de pers heeft hij altijd gezegd dat hij voor honderd procent achter mij stond. Dat zorgde voor positieve energie. Toen hij hier wegging, zei Karel Geraerts me dat Stijn meende wat hij tegen mij heeft gezegd. Dat was voor mij voldoende." Hoe reageerde je toen het nieuws werd gebracht? "Verrast, zoals iedereen. Dat had niemand zien aankomen. Er zijn dit jaar heel veel dingen gebeurd. Een spannender eerste jaar in de A-kern kun je je moeilijk inbeelden." Hoe ga je daarmee om? "Ik ben een teamspeler die probeer met de anderen tot het beste resultaat te komen. Zeggen wat ze moeten doen kan ik niet, ik ben de jongste van de groep. Op het veld kan ik dat wel, daar is iedereen gelijk, of je nu 16 of 36 bent. Ik heb op het veld al discussies gehad, dat lijkt me de logica zelf. Dat was op Gent het geval, met Jeroen Simaeys. Twee seconden na de wedstrijd is dat vergeten." (PTK)