De Braziliaanse voetbalclub Corinthians heeft het contract van Adriano ontbonden. "Corinthians heeft er alles aan gedaan zodat hij zijn goede vorm zou terugvinden. Toch zijn we tot het besluit gekomen dat het het beste is om het contract te beëindigen," verklaarde directeur Roberto de Andrade op een persconferentie.

Huisarrest en dieet

Adriano was sinds eind maart 2011 aan de slag bij de club uit Sao Paolo en had er nog een contract lopen tot eind juni dit jaar. In die elf maanden brak hij nooit door en speelde hij maar acht wedstrijden waarin hij tweemaal scoorde. Corinthians trof een aantal maatregelen om 'De Keizer' speelklaar te krijgen. Zo zette de club hem onder huisarrest en op dieet om zijn vorm te verbeteren.

Alcoholprobleem en depressie

De wereldvoetballer van het jaar 2005 werd met Inter Milan tussen 2006 en 2009 vier keer op rij kampioen in Italië. Sindsdien haalt de Braziliaanse ex-international enkel nog het nieuws naast het veld. Naast zijn gewichtsproblemen ontwikkelde hij een alcoholprobleem en kampte hij met een depressie. Zijn naam werd ook genoemd in een drugszaak, al werd Adriano nooit officieel in beschuldiging gesteld. (Belga/SB)

De Braziliaanse voetbalclub Corinthians heeft het contract van Adriano ontbonden. "Corinthians heeft er alles aan gedaan zodat hij zijn goede vorm zou terugvinden. Toch zijn we tot het besluit gekomen dat het het beste is om het contract te beëindigen," verklaarde directeur Roberto de Andrade op een persconferentie. Huisarrest en dieet Adriano was sinds eind maart 2011 aan de slag bij de club uit Sao Paolo en had er nog een contract lopen tot eind juni dit jaar. In die elf maanden brak hij nooit door en speelde hij maar acht wedstrijden waarin hij tweemaal scoorde. Corinthians trof een aantal maatregelen om 'De Keizer' speelklaar te krijgen. Zo zette de club hem onder huisarrest en op dieet om zijn vorm te verbeteren. Alcoholprobleem en depressie De wereldvoetballer van het jaar 2005 werd met Inter Milan tussen 2006 en 2009 vier keer op rij kampioen in Italië. Sindsdien haalt de Braziliaanse ex-international enkel nog het nieuws naast het veld. Naast zijn gewichtsproblemen ontwikkelde hij een alcoholprobleem en kampte hij met een depressie. Zijn naam werd ook genoemd in een drugszaak, al werd Adriano nooit officieel in beschuldiging gesteld. (Belga/SB)