Sinds zondag, de dag waarop in Brasilia de openingswedstrijd op de agenda stond, hebben 53 personen een positieve coronatest afgelegd. Het gaat om 27 spelers en delegatieleden en 26 werknemers van de verschillende, voor het toernooi ingehuurde dienstenbedrijven.

Eerder raakte al bekend dat diverse leden van de Venezolaanse, Boliviaanse en Colombiaanse delegaties positief testten op het coronavirus.

De recente coronabesmettingen zijn een klap voor de Copa America die van alle kanten onder vuur ligt vanwege de gezondheidssituatie in Brazilië, het nieuwe gastland na de terugtrekking van Argentinië en Colombia. Brazilië is na de Verenigde Staten het land dat het zwaarst door de pandemie is getroffen.

Sinds zondag, de dag waarop in Brasilia de openingswedstrijd op de agenda stond, hebben 53 personen een positieve coronatest afgelegd. Het gaat om 27 spelers en delegatieleden en 26 werknemers van de verschillende, voor het toernooi ingehuurde dienstenbedrijven.Eerder raakte al bekend dat diverse leden van de Venezolaanse, Boliviaanse en Colombiaanse delegaties positief testten op het coronavirus. De recente coronabesmettingen zijn een klap voor de Copa America die van alle kanten onder vuur ligt vanwege de gezondheidssituatie in Brazilië, het nieuwe gastland na de terugtrekking van Argentinië en Colombia. Brazilië is na de Verenigde Staten het land dat het zwaarst door de pandemie is getroffen.