Dat onthult de Engelse krant The Daily Telegraph in het volgende hoofdstuk over corruptieschandalen in het Engelse voetbal.

Eerder deze week werd Sam Allardyce door onthullingen van de krant in opspraak gebracht. Dat leidde vervolgens tot zijn ontslag als bondscoach van Engeland. The Daily Telegraph kondigde kort later al aan dat nog meer trainers vatbaar waren voor bedrog.

Jimmy Floyd Hasselbaink (44), onder meer oud-speler van Chelsea en voormalig international van Oranje, verklaarde zich volgens The Daily Telegraph bereid om naar Singapore te vliegen en met een investeringsmaatschappij in het Verre Oosten te onderhandelen over de transfer van spelers. "Probeer me maar gelukkig te maken, noem een mooi bedrag", zegt hij in opnames van uncoverjournalisten die The Telegraph wereldkundig maakte.

'Toespraak, geen transfers'

Hasselbaink ontkent in een verklaring dat hij smeergeld wilde aannemen. "Ik kreeg een aanbod om een toespraak te houden in Singapore. Volgens mij is het niet ongewoon om betaald te worden voor een toespraak. Ik heb QPR niet gevraagd om spelers te kopen. Ik zou nooit spelers aanraden om er zelf beter van te worden."

De club laat in dezelfde verklaring weten dat de beschuldigingen serieus worden genomen en dat er een diepgravend onderzoek komt maar dat er nog steeds vertrouwen in de Nederlandse trainer is.

Queens Park Rangers komt uit in de Engelse tweede klasse. Hasselbaink werd in december 2015 aangesteld bij de club. Als voetballer was hij in Engeland actief voor Leeds, Chelsea, Middlesbrough, Charlton Athletic en Cardiff City. Tussen 1998 en 2004 speelde hij 23 keer voor Oranje, waarvoor hij negen maal scoorde. Hij speelde ook op het WK van Frankrijk in 1998, waar Oranje de halve finales bereikte.

Naast Hasselbaink onthulde The Telegraph ook de naam van Leeds-eigenaar Massimo Cellino en Tommy Wright, assistent-coach bij Barnsley, met betrekking tot ontoelaatbare financiële handelingen. Barnley heeft Wright intussen een voorlopige schorsing opgelegd.

(Belga/RR)

Dat onthult de Engelse krant The Daily Telegraph in het volgende hoofdstuk over corruptieschandalen in het Engelse voetbal. Eerder deze week werd Sam Allardyce door onthullingen van de krant in opspraak gebracht. Dat leidde vervolgens tot zijn ontslag als bondscoach van Engeland. The Daily Telegraph kondigde kort later al aan dat nog meer trainers vatbaar waren voor bedrog. Jimmy Floyd Hasselbaink (44), onder meer oud-speler van Chelsea en voormalig international van Oranje, verklaarde zich volgens The Daily Telegraph bereid om naar Singapore te vliegen en met een investeringsmaatschappij in het Verre Oosten te onderhandelen over de transfer van spelers. "Probeer me maar gelukkig te maken, noem een mooi bedrag", zegt hij in opnames van uncoverjournalisten die The Telegraph wereldkundig maakte. Hasselbaink ontkent in een verklaring dat hij smeergeld wilde aannemen. "Ik kreeg een aanbod om een toespraak te houden in Singapore. Volgens mij is het niet ongewoon om betaald te worden voor een toespraak. Ik heb QPR niet gevraagd om spelers te kopen. Ik zou nooit spelers aanraden om er zelf beter van te worden." De club laat in dezelfde verklaring weten dat de beschuldigingen serieus worden genomen en dat er een diepgravend onderzoek komt maar dat er nog steeds vertrouwen in de Nederlandse trainer is. Queens Park Rangers komt uit in de Engelse tweede klasse. Hasselbaink werd in december 2015 aangesteld bij de club. Als voetballer was hij in Engeland actief voor Leeds, Chelsea, Middlesbrough, Charlton Athletic en Cardiff City. Tussen 1998 en 2004 speelde hij 23 keer voor Oranje, waarvoor hij negen maal scoorde. Hij speelde ook op het WK van Frankrijk in 1998, waar Oranje de halve finales bereikte. Naast Hasselbaink onthulde The Telegraph ook de naam van Leeds-eigenaar Massimo Cellino en Tommy Wright, assistent-coach bij Barnsley, met betrekking tot ontoelaatbare financiële handelingen. Barnley heeft Wright intussen een voorlopige schorsing opgelegd.(Belga/RR)