Manchester City haalde nog nooit de kwartfinales van de Champions League, maar Dynamo Kiev lijkt wel een haalbare tegenstander. Door de lange winterstop speelde de kampioen van Oekraïne sinds 9 december geen enkele officiële wedstrijd. De Citizens hopen hiervan te profiteren, al speelde Kiev ondertussen wel al dertien oefenpartijen.

Focus op de Champions League

Manchester City is helemaal uit vorm en verloor de laatste drie officiële duels, in de FA Cup kregen ze zondag nog een pak rammel van Chelsea: 5-1. Pellegrini startte in die wedstrijd wel met een B-elftal.

De Chileense coach wil absoluut doorstoten naar de kwartfinale: 'We hebben in de laatste twee seizoenen twee keer op rij van Barcelona in de achtste finales verloren. Nu is het onze beurt. We gaan de laatste acht halen.'

Kiev niet onderschatten

Dynamo Kiev was nummer twee in poule G en moest in een groep met Chelsea, Porto en Maccabi Tel Aviv enkel de Blues voor zich dulden. The Citizens zullen een sterke Oleg Goesev en Andrij Jarmolenko in de gaten moeten houden, beiden goed voor veertien doelpunten in vijftien competitieduels.

Ook oude bekende Oleksandr Jakovenko (Lierse, KRC Genk, Anderlecht, Westerlo, OHL) speelt bij Kiev, maar zal vanavond allicht vanop de bank moeten toekijken.

Beide ploegen stonden vijf jaar geledenal eens tegenover elkaar in de 1/8 finale van de Europa League. City won in het eigen Etihad Stadium met 1-0, maar ging in Kiev met 2-0 de boot in. Sjevtsjenko en Goesev zorgden toen voor de pijnlijke uitschakeling van de Citizens.

Xander Crokaert

Manchester City haalde nog nooit de kwartfinales van de Champions League, maar Dynamo Kiev lijkt wel een haalbare tegenstander. Door de lange winterstop speelde de kampioen van Oekraïne sinds 9 december geen enkele officiële wedstrijd. De Citizens hopen hiervan te profiteren, al speelde Kiev ondertussen wel al dertien oefenpartijen.Manchester City is helemaal uit vorm en verloor de laatste drie officiële duels, in de FA Cup kregen ze zondag nog een pak rammel van Chelsea: 5-1. Pellegrini startte in die wedstrijd wel met een B-elftal.De Chileense coach wil absoluut doorstoten naar de kwartfinale: 'We hebben in de laatste twee seizoenen twee keer op rij van Barcelona in de achtste finales verloren. Nu is het onze beurt. We gaan de laatste acht halen.'Dynamo Kiev was nummer twee in poule G en moest in een groep met Chelsea, Porto en Maccabi Tel Aviv enkel de Blues voor zich dulden. The Citizens zullen een sterke Oleg Goesev en Andrij Jarmolenko in de gaten moeten houden, beiden goed voor veertien doelpunten in vijftien competitieduels. Ook oude bekende Oleksandr Jakovenko (Lierse, KRC Genk, Anderlecht, Westerlo, OHL) speelt bij Kiev, maar zal vanavond allicht vanop de bank moeten toekijken.Beide ploegen stonden vijf jaar geledenal eens tegenover elkaar in de 1/8 finale van de Europa League. City won in het eigen Etihad Stadium met 1-0, maar ging in Kiev met 2-0 de boot in. Sjevtsjenko en Goesev zorgden toen voor de pijnlijke uitschakeling van de Citizens. Xander Crokaert