Pas laat werd vernomen dat Courtois in de heenwedstrijd van de achtste finale van de Champions League de voorkeur kreeg op Petr Cech. Hij liet zich al snel opmerken. In de 11e minuut moest hij twee keer redden, na kopbalkansen van Blaise Matuidi en Zlatan Ibrahimovic. In de 33e minuut kwam hij opnieuw tussen, dit keer bij een kopbal van Edinson Cavani.

Enkele minuten later bracht Branislav Ivanovic Chelsea op voorsprong. Met het hoofd verlengde hij een pas van John Terry die nog was bijgestuurd door Gary Cahill. Het was het zevende doelpunt van Ivanovic in de Champions League, en het volgde op de enige, echte kans van Chelsea, dan nog bij mekaar gevoetbald door alleen maar verdedigers.

In de tweede helft ging PSG aanvallender voetballen en was over de wedstrijd bekeken de beste ploeg. In de 54e minuut maakte Cavani gelijk. Een van vele goede passen van Blaise Matuidi werd door de vrijstaande Urugayaan simpel binnengeknikt.

Wereldsave

Nadien redde Courtois nog enkele keren zijn team, onder meer met een wereldsave na nog een kopbal van Ibrahimovic.

"Paris Saint-Germain had de beste kansen en wij moeten beter spelen tijdens de terugwedstrijd in Londen", aldus Courtois na afloop van de wedstrijd.

In Oekraïne, niet in Donetsk, maar in Lviv, aan de niet door oorlog getroffen kant van het land, speelde Bayern München 0-0 gelijk tegen Shakhtar Donetsk.

Bayern beëindigde de wedstrijd met tien, na een tweede gele kaart in de 65e minuut voor Xabi Alonso, die zijn honderdste Champions League-duel speelde. Bayern had het balbezit en de beste kansen. Shakhtar beperkte zich tot verdedigen, maar deed dat met succes.

(Belga/RR)

Pas laat werd vernomen dat Courtois in de heenwedstrijd van de achtste finale van de Champions League de voorkeur kreeg op Petr Cech. Hij liet zich al snel opmerken. In de 11e minuut moest hij twee keer redden, na kopbalkansen van Blaise Matuidi en Zlatan Ibrahimovic. In de 33e minuut kwam hij opnieuw tussen, dit keer bij een kopbal van Edinson Cavani. Enkele minuten later bracht Branislav Ivanovic Chelsea op voorsprong. Met het hoofd verlengde hij een pas van John Terry die nog was bijgestuurd door Gary Cahill. Het was het zevende doelpunt van Ivanovic in de Champions League, en het volgde op de enige, echte kans van Chelsea, dan nog bij mekaar gevoetbald door alleen maar verdedigers.In de tweede helft ging PSG aanvallender voetballen en was over de wedstrijd bekeken de beste ploeg. In de 54e minuut maakte Cavani gelijk. Een van vele goede passen van Blaise Matuidi werd door de vrijstaande Urugayaan simpel binnengeknikt. Nadien redde Courtois nog enkele keren zijn team, onder meer met een wereldsave na nog een kopbal van Ibrahimovic. "Paris Saint-Germain had de beste kansen en wij moeten beter spelen tijdens de terugwedstrijd in Londen", aldus Courtois na afloop van de wedstrijd.In Oekraïne, niet in Donetsk, maar in Lviv, aan de niet door oorlog getroffen kant van het land, speelde Bayern München 0-0 gelijk tegen Shakhtar Donetsk.Bayern beëindigde de wedstrijd met tien, na een tweede gele kaart in de 65e minuut voor Xabi Alonso, die zijn honderdste Champions League-duel speelde. Bayern had het balbezit en de beste kansen. Shakhtar beperkte zich tot verdedigen, maar deed dat met succes.(Belga/RR)