Rode Duivel Thibaut Courtois lijkt zich in een mum van tijd te hebben aangepast aan de Spaanse competitie. De jonge doelman verhuisde afgelopen zomer van RC Genk, via Chelsea, naar Atletico Madrid. Zondag hield hij tegen Sevilla opnieuw de netten schoon."Ik ben tevreden in Madrid. Als team doen we het voorlopig iets minder (Atletico staat achtste, nvdr.) maar persoonlijk doe ik het heel goed. Ik vind het leuk dat ik bepalend kan zijn voor de ploeg", zei Courtois maandag na de training van de Rode Duivels in Woluwe.

Nochtans stond Courtois onlangs nog in een schietkraam, toen hij met Atletico met 5-0 werd afgedroogd door Barcelona. Lionel Messi vloerde Courtois drie keer. (Bekijk de video)

"In Nou Camp mogen spelen was een jongensdroom die uitkwam", blikt Courtois terug. "Het was echt een hele mooie ervaring ook al verloren we zwaar. Er was niet veel tegen te beginnen. Het is ook door zo'n wedstrijden te spelen dat ik veel bijleer".

Dat België het heel moeilijk zal krijgen om zich alsnog te plaatsen voor het EK, beseft ook Courtois. "Er is maar een optie en dat is winnen, te beginnen vrijdag thuis tegen Kazachstan. Verder moeten we niet kijken. Onze hele focus moet op die match gericht zijn. Over Duitsland praten heeft nu nog geen zin." (Belga/KVDA)

Rode Duivel Thibaut Courtois lijkt zich in een mum van tijd te hebben aangepast aan de Spaanse competitie. De jonge doelman verhuisde afgelopen zomer van RC Genk, via Chelsea, naar Atletico Madrid. Zondag hield hij tegen Sevilla opnieuw de netten schoon."Ik ben tevreden in Madrid. Als team doen we het voorlopig iets minder (Atletico staat achtste, nvdr.) maar persoonlijk doe ik het heel goed. Ik vind het leuk dat ik bepalend kan zijn voor de ploeg", zei Courtois maandag na de training van de Rode Duivels in Woluwe. Nochtans stond Courtois onlangs nog in een schietkraam, toen hij met Atletico met 5-0 werd afgedroogd door Barcelona. Lionel Messi vloerde Courtois drie keer. (Bekijk de video) "In Nou Camp mogen spelen was een jongensdroom die uitkwam", blikt Courtois terug. "Het was echt een hele mooie ervaring ook al verloren we zwaar. Er was niet veel tegen te beginnen. Het is ook door zo'n wedstrijden te spelen dat ik veel bijleer". Dat België het heel moeilijk zal krijgen om zich alsnog te plaatsen voor het EK, beseft ook Courtois. "Er is maar een optie en dat is winnen, te beginnen vrijdag thuis tegen Kazachstan. Verder moeten we niet kijken. Onze hele focus moet op die match gericht zijn. Over Duitsland praten heeft nu nog geen zin." (Belga/KVDA)