Courtois krijgt van Mourinho voorkeur op Cech in eerste Premier League-duel van Chelsea

© Belga Image

Rode Duivel Thibaut Courtois heeft zijn grote debuut in de Premier League gemaakt. In de eerste wedstrijd van Chelsea van het nieuwe seizoen kreeg hij van manager José Mourinho de voorkeur op clubmonument Peter Cech.

Chelsea won met 1-3 op het veld van promovendus Burnley en gaat daardoor meteen aan de leiding in de Premier League.

Courtois speelde een volledige wedstrijd, de andere Rode Duivel Eden Hazard begon eveneens in de basis en werd zeven minuten voor affluiten vervangen door oude krijger Didier Drogba.

‘Hoop dat Cech blijft’

‘Cech was uiteraard teleurgesteld maar dat maakt deel uit van het voetbal’, verduidelijkte Mourinho achteraf. ‘Spelers moeten af en toe ontevreden zijn. In deze spelersgroep moeten ploegmaats mekaar ook ondersteunen’.

‘Ik hoop alvast dat Petr geen aanbod krijgt om te vertrekken en als dat toch het geval is, dat hij dat dan weigert. Ik zou bijzonder blij zijn om twee van de beste doelmannen ter wereld in mijn ploeg te hebben. Maar Courtois blijft niet zeker mijn nummer één voor de rest van het seizoen… We zien wel’, klonk het bij de Portugees.

Uitstekende redding

The Blues waren al na 14 minuten op achtervolgen aangewezen: Courtois had geen verhaal op een mooie knal van Arfield.

De Blues reageerden echter meteen en amper drie minuten later lukte de Spaanse nieuwkomer Diego Costa de gelijkmaker. Chelsea had bloed geroken en nog eens vier minuten later rondde Schürrle een heerlijke assist van Fabregas feilloos af. Elf minuten voor rust werd het ook nog 1-3, dankzij een treffer van Ivanovic.

Na de pauze controleerde Chelsea de partij, al hield Courtois met een uitstekende redding wel nog Arfield van zijn tweede doelpunt. (Belga/KVDA)