Ruud Boffin, Logan Bailly, Sinan Bolat, Thibaut Courtois, Koen Casteels,... ze passeerden allemaal door de handen van keeperstrainer Gilbert Roex, die alle Genkse keepers tot en met de beloften onder zijn hoede had, maar zich nu vooral met de iets oudere jongens bezighoudt. Beroepshalve is Roex onderofficier bij de brandweer van Genk.

Over Thibaut Courtois zegt Roex in Sport/Voetbalmagazine onder andere het volgende: "Thibaut heeft alleen nog maar goede tijden gekend. Het moment zal komen dat hij een bal raakt die erin in plaats van eruit gaat. Als hij in Madrid 75 procent kan brengen van wat hij vorig jaar heeft gebracht, dan is hij niet meer betaalbaar. Dan is Thibaut - denk ik - een keeper van dertig miljoen. Ik ben bijna zeker dat ook Koen Casteels dat kan benaderen. Iker Casillas was de laatste die er ook stond op zestien jaar. Hij maakte veel fouten, maar kreeg het vertrouwen, is blijven staan en is nu een wereldkeeper. Ik zeg: dúrf iemand te gebruiken. Daarom doe ik mijn pet af voor Frank Vercauteren."

Roex ziet het wel zitten voor Courtois bij Atlético Madrid en voor Casteels bij Hoffenheim. "Thibaut gaat ergens naar toe met een je m'en fous-mentaliteit, in de goeie zin van het woord: laat het maar op mij afkomen. Koen denkt iets meer na. Hij anticipeert ook iets beter als keeper, maar heeft misschien iets mindere reflexen. Ik zou zeggen: Koen benadert meer Petr Cech, Thibaut meer Van der Sar. Koen zal misschien iets meer tijd nodig hebben om er te staan, maar hij is een potentiële keeper voor een topploeg. Alleen heeft hij de kans nog niet gekregen om het te laten zien." (JH)

Ruud Boffin, Logan Bailly, Sinan Bolat, Thibaut Courtois, Koen Casteels,... ze passeerden allemaal door de handen van keeperstrainer Gilbert Roex, die alle Genkse keepers tot en met de beloften onder zijn hoede had, maar zich nu vooral met de iets oudere jongens bezighoudt. Beroepshalve is Roex onderofficier bij de brandweer van Genk. Over Thibaut Courtois zegt Roex in Sport/Voetbalmagazine onder andere het volgende: "Thibaut heeft alleen nog maar goede tijden gekend. Het moment zal komen dat hij een bal raakt die erin in plaats van eruit gaat. Als hij in Madrid 75 procent kan brengen van wat hij vorig jaar heeft gebracht, dan is hij niet meer betaalbaar. Dan is Thibaut - denk ik - een keeper van dertig miljoen. Ik ben bijna zeker dat ook Koen Casteels dat kan benaderen. Iker Casillas was de laatste die er ook stond op zestien jaar. Hij maakte veel fouten, maar kreeg het vertrouwen, is blijven staan en is nu een wereldkeeper. Ik zeg: dúrf iemand te gebruiken. Daarom doe ik mijn pet af voor Frank Vercauteren." Roex ziet het wel zitten voor Courtois bij Atlético Madrid en voor Casteels bij Hoffenheim. "Thibaut gaat ergens naar toe met een je m'en fous-mentaliteit, in de goeie zin van het woord: laat het maar op mij afkomen. Koen denkt iets meer na. Hij anticipeert ook iets beter als keeper, maar heeft misschien iets mindere reflexen. Ik zou zeggen: Koen benadert meer Petr Cech, Thibaut meer Van der Sar. Koen zal misschien iets meer tijd nodig hebben om er te staan, maar hij is een potentiële keeper voor een topploeg. Alleen heeft hij de kans nog niet gekregen om het te laten zien." (JH)