FC Barcelona heeft de komst van Philippe Coutinho officieel afgerond. De 25-jarige Braziliaan komt voor een totaalbedrag van circa 160 miljoen euro (overeengekomen bonussen meegerekend) over van FC Liverpool en wordt daarmee de derde duurste voetballer ooit, na de overgangen zijn landgenoot Neymar (van FC Barcelona) en de Fransman Kylian Mbappé (van AS Monaco) naar PSG vorige zomer.

Coutinho werd maandag aan de pers voorgesteld in Camp Nou. Zondag had hij al een kort fotomoment gehouden na de 3-0 zege van Barça tegen Levante. Later maandag wordt hij nog aan de supporters van de Barcelona voorgesteld.

Philippe Coutinho, Belga Image
Philippe Coutinho © Belga Image

Die zullen echter nog enkele weken geduld moeten hebben om de nieuwe buitenspeler van hun club in actie te kunnen zien: Coutinho kampt met een blessure aan de rechterdij en zal out zijn tot eind januari, zo melden de Catalanen op hun website.

Coutinho gaf ook al forfait voor de eerste twee wedstrijden van Liverpool in 2018, de competitiewedstrijd bij Burnley (1-2) en de thuiswedstrijd in de FA Cup tegen Everton (2-1). Tijdens zijn medische controle bij Barcelona kwam de blessure aan het licht.

FC Barcelona heeft de komst van Philippe Coutinho officieel afgerond. De 25-jarige Braziliaan komt voor een totaalbedrag van circa 160 miljoen euro (overeengekomen bonussen meegerekend) over van FC Liverpool en wordt daarmee de derde duurste voetballer ooit, na de overgangen zijn landgenoot Neymar (van FC Barcelona) en de Fransman Kylian Mbappé (van AS Monaco) naar PSG vorige zomer.Coutinho werd maandag aan de pers voorgesteld in Camp Nou. Zondag had hij al een kort fotomoment gehouden na de 3-0 zege van Barça tegen Levante. Later maandag wordt hij nog aan de supporters van de Barcelona voorgesteld. Die zullen echter nog enkele weken geduld moeten hebben om de nieuwe buitenspeler van hun club in actie te kunnen zien: Coutinho kampt met een blessure aan de rechterdij en zal out zijn tot eind januari, zo melden de Catalanen op hun website.Coutinho gaf ook al forfait voor de eerste twee wedstrijden van Liverpool in 2018, de competitiewedstrijd bij Burnley (1-2) en de thuiswedstrijd in de FA Cup tegen Everton (2-1). Tijdens zijn medische controle bij Barcelona kwam de blessure aan het licht.