De Engelse recordkampioen staat voorlopig twaalfde op acht punten van leider Arsenal. De Red Devils wonnen slechts twee maal, 1-4 op Swansea en 2-0 thuis tegen Crystal Palace, speelden 0-0 tegen Chelsea en verloren van Liverpool (1-0), Manchester City (4-1) en thuis tegen West Bromwich Albion (1-2).

Wereldklassespelers

De druk op David Moyes, die dit seizoen het roer overnam van levende legende Sir Alex Ferguson, neemt toe. Het behalen van een Champions League ticket dit seizoen wordt reeds in vraag gesteld. Moyes verklaarde dat voor het winnen van de Champions League vijf tot zes spelers van wereldklasse nodig zijn. Heeft United die dan niet?

Robin van Persie en Wayne Rooney behoren in elk geval tot die categorie. De verdedigers Ferdinand, Vidic en Evra ook maar die worden al een dagje ouder, en dan hebben we het nog niet over Michael Carrick of laat staan Ryan Giggs. Ervaring zat, maar te weinig jonge spirit? Van een rastalent als Januzaj kan niet verwacht worden dat hij de ploeg gaat dragen en vleugelspelers Valencia, Young en Nani spelen te wisselvallig. En waar is de flitsende Kagawa naartoe?

Fábregas

Het grote probleem is ook dat United voorlopig enkel kan scoren vanuit stilstaande fases. Het is 450 minuten geleden dat United een veldgoal scoorde in de competitie. De laatste vier doelpunten waren één strafschop van Van Persie en drie vrije trappen van Rooney. Een gebrek aan creativiteit op het middenveld wordt door analisten als een oorzaak naar voor geschoven.

Enkel Cesc Fàbregas, die niet weg wou bij Barcelona, was eind vorig seizoen een target van United, maar daar bleef het ook bij. Fellaini zal niet voor de splijtende passes of assists zorgen. Er moet snel iets veranderen in het spel van de trotse club.

Shakhtar Donetsk

Woensdag al moet United zich opmaken voor het treffen met Shakhtar Donetsk in de Champions League. Moyes probeert zich nu in de rol van underdog te nestelen. "Naar Oekraïne gaan is altijd lastig en Donetsk heeft veel Braziliaanse spelers in de ploeg, het zal niet eenvoudig worden maar ik heb wel vertrouwen in mijn spelers".

Van Persie, Vidic en Fellaini zullen in tegenstelling tot de wedstrijd tegen West Bromwich hoogstwaarschijnlijk nu wel aan de aftrap verschijnen. Verliezen behoort niet tot Moyes' mogelijkheden woensdagavond. (IVD)

De Engelse recordkampioen staat voorlopig twaalfde op acht punten van leider Arsenal. De Red Devils wonnen slechts twee maal, 1-4 op Swansea en 2-0 thuis tegen Crystal Palace, speelden 0-0 tegen Chelsea en verloren van Liverpool (1-0), Manchester City (4-1) en thuis tegen West Bromwich Albion (1-2). WereldklassespelersDe druk op David Moyes, die dit seizoen het roer overnam van levende legende Sir Alex Ferguson, neemt toe. Het behalen van een Champions League ticket dit seizoen wordt reeds in vraag gesteld. Moyes verklaarde dat voor het winnen van de Champions League vijf tot zes spelers van wereldklasse nodig zijn. Heeft United die dan niet?Robin van Persie en Wayne Rooney behoren in elk geval tot die categorie. De verdedigers Ferdinand, Vidic en Evra ook maar die worden al een dagje ouder, en dan hebben we het nog niet over Michael Carrick of laat staan Ryan Giggs. Ervaring zat, maar te weinig jonge spirit? Van een rastalent als Januzaj kan niet verwacht worden dat hij de ploeg gaat dragen en vleugelspelers Valencia, Young en Nani spelen te wisselvallig. En waar is de flitsende Kagawa naartoe?FábregasHet grote probleem is ook dat United voorlopig enkel kan scoren vanuit stilstaande fases. Het is 450 minuten geleden dat United een veldgoal scoorde in de competitie. De laatste vier doelpunten waren één strafschop van Van Persie en drie vrije trappen van Rooney. Een gebrek aan creativiteit op het middenveld wordt door analisten als een oorzaak naar voor geschoven. Enkel Cesc Fàbregas, die niet weg wou bij Barcelona, was eind vorig seizoen een target van United, maar daar bleef het ook bij. Fellaini zal niet voor de splijtende passes of assists zorgen. Er moet snel iets veranderen in het spel van de trotse club.Shakhtar DonetskWoensdag al moet United zich opmaken voor het treffen met Shakhtar Donetsk in de Champions League. Moyes probeert zich nu in de rol van underdog te nestelen. "Naar Oekraïne gaan is altijd lastig en Donetsk heeft veel Braziliaanse spelers in de ploeg, het zal niet eenvoudig worden maar ik heb wel vertrouwen in mijn spelers". Van Persie, Vidic en Fellaini zullen in tegenstelling tot de wedstrijd tegen West Bromwich hoogstwaarschijnlijk nu wel aan de aftrap verschijnen. Verliezen behoort niet tot Moyes' mogelijkheden woensdagavond. (IVD)