De 33-jarige Ronaldo zal niet effectief in de cel moeten plaatsnemen. Wie in Spanje nog geen eerdere veroordeling opliep, hoeft bij gevangenisstraffen tot twee jaar immers niet achter de tralies.

Ronaldo erkende schuld aan het ontduiken van belastingen uit inkomsten van beeldrechten toen hij nog bij Real Madrid speelde. De fraude, goed voor ruim 13 miljoen euro, gebeurde tussen 2011 en 2014 via schimmige vennootschappen op de Maagdeneilanden en in Ierland.

In theorie riskeerde hij daarvoor een boete van 28 miljoen euro en 3,5 jaar cel. De Portugees, die sinds afgelopen zomer voor Juventus uitkomt, was al eerder tot een akkoord gekomen met de Spaanse belastingsdiensten.

Hij had gehoopt via een videoconferentie zijn straf te kunnen aanhoren, maar de rechter dwong hem naar Madrid te komen. De stervoetballer daagde dinsdag op in de rechtbank aan de zijde van zijn partner Georgina Rodriguez. Aan de verzamelde media wilde Ronaldo alleen kwijt dat 'alles perfect' was.

Verkrachtingszaak

De Portugese vedette heeft daarnaast nog andere juridische katten te geselen. In oktober 2018 werd in de Verenigde Staten een onderzoek heropend nadat een voormalig Amerikaans model, Kathryn Mayorga, hem beschuldigde van verkrachting in een hotelkamer in Las Vegas in 2009. Die beschuldiging ontkent Ronaldo met klem.

Heel wat andere voetbalsterren kwamen net als Ronaldo in de problemen met de fiscus. Zo ging Lionel Messi in 2016 akkoord met een boete van 2 miljoen euro en 21 maanden cel wegens gesjoemel met belastingen.

De 33-jarige Ronaldo zal niet effectief in de cel moeten plaatsnemen. Wie in Spanje nog geen eerdere veroordeling opliep, hoeft bij gevangenisstraffen tot twee jaar immers niet achter de tralies. Ronaldo erkende schuld aan het ontduiken van belastingen uit inkomsten van beeldrechten toen hij nog bij Real Madrid speelde. De fraude, goed voor ruim 13 miljoen euro, gebeurde tussen 2011 en 2014 via schimmige vennootschappen op de Maagdeneilanden en in Ierland. In theorie riskeerde hij daarvoor een boete van 28 miljoen euro en 3,5 jaar cel. De Portugees, die sinds afgelopen zomer voor Juventus uitkomt, was al eerder tot een akkoord gekomen met de Spaanse belastingsdiensten. Hij had gehoopt via een videoconferentie zijn straf te kunnen aanhoren, maar de rechter dwong hem naar Madrid te komen. De stervoetballer daagde dinsdag op in de rechtbank aan de zijde van zijn partner Georgina Rodriguez. Aan de verzamelde media wilde Ronaldo alleen kwijt dat 'alles perfect' was. De Portugese vedette heeft daarnaast nog andere juridische katten te geselen. In oktober 2018 werd in de Verenigde Staten een onderzoek heropend nadat een voormalig Amerikaans model, Kathryn Mayorga, hem beschuldigde van verkrachting in een hotelkamer in Las Vegas in 2009. Die beschuldiging ontkent Ronaldo met klem. Heel wat andere voetbalsterren kwamen net als Ronaldo in de problemen met de fiscus. Zo ging Lionel Messi in 2016 akkoord met een boete van 2 miljoen euro en 21 maanden cel wegens gesjoemel met belastingen.