Cristiano Ronaldo: een topper rust nooit

© BELGAIMAGE

Cristiano Ronaldo is na amper een maand al helemaal thuis bij Juventus, maar plaatst zich niet hoger dan de anderen.

Het was een mooi maar veelzeggend beeld dat zijn vriendin Georgina op Instagram had gepost, één dag na de eerste competitiewedstrijd van Cristiano Ronaldo met Juventus, een 2-3-uitzege bij Chievo Verona. Het beeld toonde een breed lachende CR7 met opgestoken duim, zwoegend in de fitnesszaal. Niet die van het trainingscentrum van Juventus, want dat was dicht omdat trainer Massimiliano Allegri de kern een vrije dag had gegeven na de eerste zege. Dus wat deed CR7? Niet naar zee gaan of naar een van de grote meren, maar extra trainen in zijn eigen fitnesszaal thuis.

‘Cristiano is een eenvoudige jongen, hij integreert zich heel goed in een groep die hij nog maar korte tijd kent’, zei trainer Allegri eerder al. Op training is hij altijd als een van de eersten aanwezig, werkt samen met de groep het hele programma af en blijft extra trainen op afstandsschoten en vrije trappen, met een plastic muurtje als tegenstander. Aan tafel zoekt hij elke keer een andere speler op, om iedereen te leren kennen, en wanneer hij een woord niet begrijpt, vraagt hij de betekenis. Zijn doel is om zo snel mogelijk Italiaans te praten en te begrijpen.

Ook de stad verkent hij volop, en toen de selectie zich aanbood voor de galawedstrijd in Villar Perosa, op het landgoed van de Agnelli‘s, wilde hij alles weten over de familie en het belang van die jaarlijkse voorbereidingsmatch.

Op afzondering voor de eerste wedstrijd onderging hij in Verona met zichtbaar plezier het ritueel dat elke nieuwe speler bij Juventus wacht. Ronaldo klom op een stoel en zong, zoals op een foto van ploegmaat Miralem Pjanic te zien is, een liedje. In het Portugees.

Voor zijn debuut in Verona liep het stadion Bentegodi bijna helemaal vol met 28.000 toeschouwers. Eén vak bleef zoals altijd bij thuiswedstrijden van Chievo leeg, dat van de harde kern van Hellas Verona in de Curva Sud, dat plaats had geboden aan nog eens 2700 toeschouwers. Bij Chievo bedraagt de hele loonlast van alle spelers samen voor dit seizoen (9 miljoen euro) amper één derde van wat CR7 (31 miljoen) in zijn ééntje verdient.

Op Instagram heeft hij 139 miljoen volgers. Meteen is Paulo Dybala (20 miljoen), met wie hij in de spits een sterk duo moet gaan vormen, zijn status van recordhouder bij de Juve-spelers kwijt.

Wel moet er nog gewerkt worden aan de automatismen op het veld. In de eerste wedstrijd was het samenspel met zijn nieuwe vriend, linksachter Alex Sandro, op de linkerflank al goed. Liefst wil Allegri zijn nieuwe vedette inpassen in het bestaande tactische schema. Dat kan diep in de spits of meer op links, in dat geval met Dybala in punt, en met steun van Mario Mandzukic, de hard werkende Kroaat die bij Juventus de rol moet vervullen die Karim Benzema bij Real in functie van CR7 had. Ronaldo had ook al lovende woorden voor het arbeidsethos dat hij in Turijn aantrof: ‘We hebben een erg goeie ploeg en we werken erg hard, elke dag. De profmentaliteit die ik hier op alle vlakken aantref, bevalt me erg.’ Een compliment dat kan tellen.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content