Cristiano Ronaldo (32) is verkozen tot UEFA Speler van het Jaar, de prijs die de beste voetballer op de Europese velden van het voorbije seizoen bekroont. Dat werd bekendgemaakt in Monaco, tijdens de loting voor de groepsfase van de Champions League. De Nederlandse Lieke Martens werd aangeduid als beste Voetbalster van Europa.

Naast de aanvaller van Real Madrid stonden Lionel Messi en Gianluigi Buffon op de shortlist voor de onderscheiding.

Derde keer

De Portugees wint de award voor de derde keer, na 2014 en 2016, en mocht ook het podium op als beste aanvaller van het voorbije Champions League-seizoen.

Met Real won Ronaldo het voorbije seizoen naast het Spaanse kampioenschap ook het kampioenenbal.

Buffon kreeg wel de award voor beste doelman van het voorbije CL-seizoen. De 39-jarige Italiaan schopte het met Juventus tot in de finale van de Champions League, waarin Real Madrid met 1-4 te sterk was.

De prijs voor beste middenvelder van de voorbije CL-editie ging naar Kroaat Luka Modric (Real Madrid).

Coaches

De Europese Voetballer van het Jaar werd aangeduid door 80 coaches van clubs die deelnamen aan de groepsfase van de Champions League 2016-2017 en 55 journalisten.

De rest van de top tien maakte de UEFA medio augustus al bekend. Op 4 staat de Kroaat Luka Modric (Real Madrid). Dan volgen de Duitser Toni Kroos (Real Madrid), de Argentijn Paulo Dybala (Juventus), de Spanjaard Sergio Ramos (Real Madrid), de Fransman Kylian Mbappé (Monaco) en de Pool Robert Lewandowski (Bayern München). De Zweed Zlatan Ibrahimovic (Manchester United) sluit de top tien.

Lieke Martens, die onlangs met Nederland het EK bij de vrouwen won, haalde het van de Deense Pernille Harder en de Duitse Dzsenifer Marozsán.

Cristiano Ronaldo (32) is verkozen tot UEFA Speler van het Jaar, de prijs die de beste voetballer op de Europese velden van het voorbije seizoen bekroont. Dat werd bekendgemaakt in Monaco, tijdens de loting voor de groepsfase van de Champions League. De Nederlandse Lieke Martens werd aangeduid als beste Voetbalster van Europa.Naast de aanvaller van Real Madrid stonden Lionel Messi en Gianluigi Buffon op de shortlist voor de onderscheiding. De Portugees wint de award voor de derde keer, na 2014 en 2016, en mocht ook het podium op als beste aanvaller van het voorbije Champions League-seizoen. Met Real won Ronaldo het voorbije seizoen naast het Spaanse kampioenschap ook het kampioenenbal. Buffon kreeg wel de award voor beste doelman van het voorbije CL-seizoen. De 39-jarige Italiaan schopte het met Juventus tot in de finale van de Champions League, waarin Real Madrid met 1-4 te sterk was. De prijs voor beste middenvelder van de voorbije CL-editie ging naar Kroaat Luka Modric (Real Madrid). De Europese Voetballer van het Jaar werd aangeduid door 80 coaches van clubs die deelnamen aan de groepsfase van de Champions League 2016-2017 en 55 journalisten. De rest van de top tien maakte de UEFA medio augustus al bekend. Op 4 staat de Kroaat Luka Modric (Real Madrid). Dan volgen de Duitser Toni Kroos (Real Madrid), de Argentijn Paulo Dybala (Juventus), de Spanjaard Sergio Ramos (Real Madrid), de Fransman Kylian Mbappé (Monaco) en de Pool Robert Lewandowski (Bayern München). De Zweed Zlatan Ibrahimovic (Manchester United) sluit de top tien. Lieke Martens, die onlangs met Nederland het EK bij de vrouwen won, haalde het van de Deense Pernille Harder en de Duitse Dzsenifer Marozsán.