Cristiano Ronaldo wint UEFA trofee voor beste speler in Europa

© AFP

De Portugese superster Cristiano Ronaldo heeft in het Grimaldi Forum in Monaco de UEFA Best Player in Europe Award gewonnen, een trofee die de beste speler van vorig seizoen op de Europese velden bekroont.

CR7, die met zijn club Real Madrid de Champions League won, haalde het in de verkiezing voor twee spelers van Bayern München, de Duitse doelman Manuel Neuer en de Nederlandse winger Arjen Robben.

De laureaat wordt gekozen door journalisten. Na een stemming onder journalisten van de landen aangesloten bij de UEFA werden half juli tien kandidaten overgehouden. Na een nieuwe verkiezing werden op 14 augustus de drie finalisten bekendgemaakt. Tijdens de ceremonie van donderdag beslisten de journalisten dan met een rechtstreekse stemming over de winnaar.

In totaal kozen de journalisten voor 35 spelers en daarbij zat één Belg. Rode Duivel Thibaut Courtois strandde net buiten de top tien en eindigde als twaalfde.

De drie vorige winnaars waren de Fransman Franck Ribéry (2012-13), de Spanjaard Andrés Iniesta (2011-12) en de Argentijn Lionel Messi (2010/11). (Belga/KVDA)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content