Johan Cruijff sluit niet uit dat hij opstapt bij Ajax, nu achter zijn rug om Louis van Gaal gevraagd werd om algemeen directeur van de club te worden. In zijn kielzog wil Cruijff alle jeugdtrainers meenemen.

"Het hangt van de club af. Als alles wat ze mij hebben gevraagd, niet meer hoeft, omdat ze het op een andere manier gaan doen, ben ik weg", verklaarde Cruiff. Volgens Cruijff draait het conflict niet om de twee persoonlijkheden Johan Cruijff en Louis van Gaal. "Nee, daar gaat het helemaal niet om. De vraag is of Ajax het toe kan laten dat vier mensen die amper drie maanden geleden binnen kwamen rollen, de boel gaan uitmaken. Dat is het belangrijkste vraagstuk voor de club."

De Boer: 'Cruijff en Van Gaal denken precies hetzelfde over voetbal'

Alle jeugdtrainers staan achter Cruijff. Volgens hoofd opleidingen Wim Jonk is de kans dan ook groot dat ze zullen opstappen als Cruijff besluit om te vertrekken. "Wat we hier doen is tot stand gekomen door intensieve samenwerking met Cruijff. Wij staan onvoorwaardelijk achter zijn filosofie."

Hoofdtrainer Frank de Boer zal sowieso, met of zonder Cruijff, wel bij de club blijven. "Ik steun de visie van Cruijff, maar wil me nu volledig op het eerste elftal concentreren. Het is jammer dat Cruijff en Van Gaal niet met elkaar door een deur kunnen, want volgens mij denken ze precies hetzelfde over voetbal." (Belga/SD)

Hoor en zie hieronder hoe Johan Cruijff denkt over Louis van Gaal:

Johan Cruijff sluit niet uit dat hij opstapt bij Ajax, nu achter zijn rug om Louis van Gaal gevraagd werd om algemeen directeur van de club te worden. In zijn kielzog wil Cruijff alle jeugdtrainers meenemen."Het hangt van de club af. Als alles wat ze mij hebben gevraagd, niet meer hoeft, omdat ze het op een andere manier gaan doen, ben ik weg", verklaarde Cruiff. Volgens Cruijff draait het conflict niet om de twee persoonlijkheden Johan Cruijff en Louis van Gaal. "Nee, daar gaat het helemaal niet om. De vraag is of Ajax het toe kan laten dat vier mensen die amper drie maanden geleden binnen kwamen rollen, de boel gaan uitmaken. Dat is het belangrijkste vraagstuk voor de club."De Boer: 'Cruijff en Van Gaal denken precies hetzelfde over voetbal'Alle jeugdtrainers staan achter Cruijff. Volgens hoofd opleidingen Wim Jonk is de kans dan ook groot dat ze zullen opstappen als Cruijff besluit om te vertrekken. "Wat we hier doen is tot stand gekomen door intensieve samenwerking met Cruijff. Wij staan onvoorwaardelijk achter zijn filosofie."Hoofdtrainer Frank de Boer zal sowieso, met of zonder Cruijff, wel bij de club blijven. "Ik steun de visie van Cruijff, maar wil me nu volledig op het eerste elftal concentreren. Het is jammer dat Cruijff en Van Gaal niet met elkaar door een deur kunnen, want volgens mij denken ze precies hetzelfde over voetbal." (Belga/SD) Hoor en zie hieronder hoe Johan Cruijff denkt over Louis van Gaal: