Cuauhtemoc Blanco won dinsdag met zijn club Puebla in eigen land de beker en kondigde daarna zijn afscheid aan. Hij wil het nu maken in de politiek.

De aanvaller speelde tijdens zijn lange carrière vooral in eigen land. Hij verliet Mexico alleen voor twee seizoenen Valladolid in Spanje en twee seizoenen Chicago Fire in de VS.

Bij het grote publiek is de aanvaller vooral bekend door zijn drie WK-deelnames. De 120-voudige international (39 goals) was erbij in 1998 in Frankrijk, in 2002 in Zuid-Korea en Japan en 2010 in Zuid-Afrika. Op het WK in Frankrijk legde Blanco de 2-2 eindstand vast in het groepsduel tegen België. De Rode Duivels gingen er toen na een 3 op 9 uit in de poules.

Hét handelsmerk van Blanco werd zijn 'cuauhteminha'. Wanneer hij door twee verdedigers tegelijk belaagd werd, probeerde hij hen vaak te omspelen door de bal tussen zijn voeten te klemmen en vervolgens voorbij de tegenstanders te springen. Bekijk hier beelden. (Belga/KVDA)

Cuauhtemoc Blanco won dinsdag met zijn club Puebla in eigen land de beker en kondigde daarna zijn afscheid aan. Hij wil het nu maken in de politiek. De aanvaller speelde tijdens zijn lange carrière vooral in eigen land. Hij verliet Mexico alleen voor twee seizoenen Valladolid in Spanje en twee seizoenen Chicago Fire in de VS. Bij het grote publiek is de aanvaller vooral bekend door zijn drie WK-deelnames. De 120-voudige international (39 goals) was erbij in 1998 in Frankrijk, in 2002 in Zuid-Korea en Japan en 2010 in Zuid-Afrika. Op het WK in Frankrijk legde Blanco de 2-2 eindstand vast in het groepsduel tegen België. De Rode Duivels gingen er toen na een 3 op 9 uit in de poules. Hét handelsmerk van Blanco werd zijn 'cuauhteminha'. Wanneer hij door twee verdedigers tegelijk belaagd werd, probeerde hij hen vaak te omspelen door de bal tussen zijn voeten te klemmen en vervolgens voorbij de tegenstanders te springen. Bekijk hier beelden. (Belga/KVDA)