Vorige week tekende Stijn Stijnen (30) voor vier jaar bij Beerschot. De Stijnen die men op het Kiel voorstelde, zag er scherp uit en woog naar eigen zeggen zes kilo lichter. Het resultaat van enkele maanden intensief samenwerken met The Custers, de keepertrainer die Stijnen leerde kennen bij de Rode Duivels. "Samen met zijn zaakwaarneemster zegden we 'we zullen het proberen' en tot nu toe is het gelukt", zegt Custers deze week in Sport/Voetbalmagazine.

"Het ging erom: weer willen werken en weer willen afzien. Toen ik voor het eerst bij hem kwam, had hij zeven of acht weken niet getraind en stond zijn moreel absoluut niet hoog. Hij zei: 'O, voor mij hoeft het niet direct, hoor.' Ik vond van wel. Een man van dertig jaar die zegt 'ik stop misschien met voetballen', dat is bullshit."

"Uiteindelijk is hij waarschijnlijk toch een beetje tot het inzicht gekomen dat het zo niet verder kon, nam hij de draad weer op en is hij keihard met mij beginnen werken. Chapeau voor Stijn!"

Rode Duivels

Volgens Beerschotvoorzitter Patrick Vanoppen is Stijnen net als hijzelf recht voor de raap en past zo'n "directe aanpak" in de stijl van het huis. "Binnenkort", gooide hij er ook nog uit, "bezit Beerschot misschien wel een nationale doelman."

Custers houdt zich op de vlakte. "Wie ben ik om daar voorspellingen over te doen?", repliceert hij. "Het is nu aan Stijn om bij Beerschot prestaties te leveren en op basis daarvan kunnen er dan eventueel conclusies getrokken worden met betrekking tot de toekomst en de vraag of hij ooit nog in aanmerking kan komen om de nummer één in België te worden."

"Bij Club Brugge leverde hij topprestaties, waarom zou dat nu niet meer kunnen? Er zijn dingen gebeurd, waar ik zelf ook het fijne niet van weet, maar ik hoop dat iedereen die bladzijde kan omslaan. Door ballen en punten te pakken, zal dat moeten slijten; en hoe sneller hij presteert, hoe sneller dat vergeten zal zijn. Daar zal hij zeker de kans toe krijgen: als hij bij Club Brugge twee ballen per wedstrijd moest pakken, dan zullen dat er nu vijf of zes zijn."

"Maar geef hem wat tijd. Twee, drie, vier maanden. In december moet Stijn kunnen zeggen: hier ben ik weer." (CV)

Vorige week tekende Stijn Stijnen (30) voor vier jaar bij Beerschot. De Stijnen die men op het Kiel voorstelde, zag er scherp uit en woog naar eigen zeggen zes kilo lichter. Het resultaat van enkele maanden intensief samenwerken met The Custers, de keepertrainer die Stijnen leerde kennen bij de Rode Duivels. "Samen met zijn zaakwaarneemster zegden we 'we zullen het proberen' en tot nu toe is het gelukt", zegt Custers deze week in Sport/Voetbalmagazine. "Het ging erom: weer willen werken en weer willen afzien. Toen ik voor het eerst bij hem kwam, had hij zeven of acht weken niet getraind en stond zijn moreel absoluut niet hoog. Hij zei: 'O, voor mij hoeft het niet direct, hoor.' Ik vond van wel. Een man van dertig jaar die zegt 'ik stop misschien met voetballen', dat is bullshit." "Uiteindelijk is hij waarschijnlijk toch een beetje tot het inzicht gekomen dat het zo niet verder kon, nam hij de draad weer op en is hij keihard met mij beginnen werken. Chapeau voor Stijn!" Rode Duivels Volgens Beerschotvoorzitter Patrick Vanoppen is Stijnen net als hijzelf recht voor de raap en past zo'n "directe aanpak" in de stijl van het huis. "Binnenkort", gooide hij er ook nog uit, "bezit Beerschot misschien wel een nationale doelman." Custers houdt zich op de vlakte. "Wie ben ik om daar voorspellingen over te doen?", repliceert hij. "Het is nu aan Stijn om bij Beerschot prestaties te leveren en op basis daarvan kunnen er dan eventueel conclusies getrokken worden met betrekking tot de toekomst en de vraag of hij ooit nog in aanmerking kan komen om de nummer één in België te worden." "Bij Club Brugge leverde hij topprestaties, waarom zou dat nu niet meer kunnen? Er zijn dingen gebeurd, waar ik zelf ook het fijne niet van weet, maar ik hoop dat iedereen die bladzijde kan omslaan. Door ballen en punten te pakken, zal dat moeten slijten; en hoe sneller hij presteert, hoe sneller dat vergeten zal zijn. Daar zal hij zeker de kans toe krijgen: als hij bij Club Brugge twee ballen per wedstrijd moest pakken, dan zullen dat er nu vijf of zes zijn." "Maar geef hem wat tijd. Twee, drie, vier maanden. In december moet Stijn kunnen zeggen: hier ben ik weer." (CV)