Cyriel Dessers bloeit helemaal open in Nederland: ‘Zonder rancune’

© VI IMAGES /

In de Nederlandse tweede klasse gaat momenteel veel aandacht uit naar een jonge Belg: Cyriel Dessers. De spits verruilde Lokeren voor NAC Breda. ‘We mikken resoluut op promotie.’

Na veertien speeldagen in de Jupiler League staat de teller van Cyriel Dessers (21) op negen goals en vier assists. Afgelopen weekend scoorde hij nog tegen Jong Ajax. Die goede start bij NAC leverde hem een nominatie op als beste speler van de eerste periode in de Nederlandse tweede klasse. Een hele verademing na twee wisselvallige seizoenen bij Sporting Lokeren, dat hem in 2014 binnenhaalde als grote belofte van de OHL-jeugdopleiding. Dessers bevestigt: “Het voetbal is opener en de mensen zijn opener, je wordt meteen bij de groep betrokken. Er wordt veel individueel gewerkt en er worden linietrainers ingeschakeld. Dat onze trainer (Marinus Dijkhuizen, nvdr) zelf een oud-spits is, helpt daarbij. Ik heb hier op korte tijd al veel bijgeleerd. Maar het voornaamste is uiteraard dat ik elke week kan spelen, zo boek je het meeste vooruitgang als voetballer – zeker op mijn leeftijd. Daarom koos ik voor NAC.”

Heeft hij geen spijt nu er bij Lokeren met Runar Kristinsson een offensievere trainer kwam? “Ik kijk zonder rancune terug op mijn periode bij Lokeren”, antwoordt de spits, die voor drie jaar tekende bij NAC. “Het eerste jaar was fantastisch, het tweede minder, mentaal heb ik er veel geleerd. Georges Leekens wilde me als back-up voor Tom De Sutter houden, maar dat zag ik niet zitten. Met NAC mikken we resoluut op promotie. We staan nu al mooi mee bovenin, maar ik verwacht dat we pas na de winterstop op ons best zullen zijn. En dan hopelijk volgend seizoen ervaring opdoen in de Eredivisie.”

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content