In een dubbelinterview in Sport/Voetbalmagazine zeggen Luciano D'Onofrio van Standard en Abbas Bayat van Charleroi dat de situatie voor de Franstalige clubs in België voelbaar verslechtert. En dat uit zich volgens hen op verschillende vlakken.

Luciano D'Onofrio: "Zo worden veel verslagen en documenten van de profliga alleen in het Nederlands opgesteld."

Abbas Bayat: "Dat is inderdaad opvallend. Ik krijg soms hulp van Pierre François of Jean-Marie Philips. In de profliga wordt geen Frans gesproken. Niemand doet een inspanning en dat is met opzet. Hetzelfde in de federatie."

D'Onofrio: "Ik merk dat helaas ook meer en meer. Wanneer één deel van het land beledigd wordt spreekt men van 'ludieke gezangen'. We hebben het begrepen. Het wordt steeds moeilijker voor de Walen, dat voelen we op en naast het veld."

Bayat: "Ik ben geen Belg en het zou me niet mogen raken, maar het is de realiteit. En dat gaat ver: Waalse scheidsrechters zijn streng voor ons om aan de Vlamingen te tonen dat ze boven die kwestie staan. Ongewild gaan ze ons daardoor benadelen, zoals Jérôme Nzolo."

D'Onofrio: "Het Waalse voetbal heeft zijn eigen federatie nodig binnen de KBVB. Het heeft zijn eigen specifieke kenmerken, net zoals het voetbal in Vlaanderen, Brussel of het Duitstalige landsgedeelte."

(Pierre Bilic & John Baete)

In een dubbelinterview in Sport/Voetbalmagazine zeggen Luciano D'Onofrio van Standard en Abbas Bayat van Charleroi dat de situatie voor de Franstalige clubs in België voelbaar verslechtert. En dat uit zich volgens hen op verschillende vlakken.Luciano D'Onofrio: "Zo worden veel verslagen en documenten van de profliga alleen in het Nederlands opgesteld." Abbas Bayat: "Dat is inderdaad opvallend. Ik krijg soms hulp van Pierre François of Jean-Marie Philips. In de profliga wordt geen Frans gesproken. Niemand doet een inspanning en dat is met opzet. Hetzelfde in de federatie." D'Onofrio: "Ik merk dat helaas ook meer en meer. Wanneer één deel van het land beledigd wordt spreekt men van 'ludieke gezangen'. We hebben het begrepen. Het wordt steeds moeilijker voor de Walen, dat voelen we op en naast het veld." Bayat: "Ik ben geen Belg en het zou me niet mogen raken, maar het is de realiteit. En dat gaat ver: Waalse scheidsrechters zijn streng voor ons om aan de Vlamingen te tonen dat ze boven die kwestie staan. Ongewild gaan ze ons daardoor benadelen, zoals Jérôme Nzolo." D'Onofrio: "Het Waalse voetbal heeft zijn eigen federatie nodig binnen de KBVB. Het heeft zijn eigen specifieke kenmerken, net zoals het voetbal in Vlaanderen, Brussel of het Duitstalige landsgedeelte." (Pierre Bilic & John Baete)