Het parcours van Zakaria Bakkali is er eentje van vele verlokkingen. Zo werd hij al heel vroeg bij Standard Luik weggeplukt. "Ik heb veertien jaar bij Standard Luik gewerkt. Het vertrek van Zakaria Bakkali naar PSV is de grootste nederlaag die we in die hele periode hebben geleden", zegt Dominique D'Onofrio, ex-coach van Standard en de huidige technisch directeur van FC Metz, daarover.

"Het had gewoon met budget te maken. Wij konden niet op tegen PSV. Standard kon in die tijd de jeugdspelers alleen met een goed verhaal over een geweldige voetbalopleiding binden. Dat bleek niet genoeg. Helaas had PSV meer middelen om hun argumenten kracht bij te zetten."

Bakkali kwam aan het begin van zijn derde officiële seizoen bij PSV, in augustus 2011, voor het eerst voor het voetlicht. Tijdens de Nike Premier Cup in Manchester, een soort van WK voor clubteams van spelers tot en met vijftien jaar, werd hij verkozen tot beste speler van het toernooi.

Dominique D'Onofrio: "Op een dag werd ik gebeld door AS Roma. Of ik wilde helpen hem naar Italië te halen. Ik heb?gezegd dat ze kansloos waren."

Manchester City

De prestaties van Bakkali zorgden voor een toeloop van clubs, scouts en voetbalmakelaars. Op een bepaald moment was een overstap naar Manchester City zeer dichtbij. Zo liet hij zich op 30 april 2012 verleiden met de door PSV verfoeide voetbalintermediair Marcel Veerman mee te gaan naar de derby van Manchester. Een dag (!) later had hij een afspraak bij PSV om zijn driejarig contract te tekenen.

Tijdens het topduel kreeg Bakkali voor de zoveelste keer het aanbod naar Manchester City te verkassen.

"Ik heb getwijfeld toen ik daar zat, dat zeg ik eerlijk", blikt Bakkali terug op die roerige avond. "Ik zag het echter niet zitten wéér te verhuizen, wéér een andere taal te leren en wéér aan een andere omgeving te wennen. Dat heb ik tegen mijn vader gezegd en de volgende dag zijn we gewoon bij PSV gaan tekenen."

Het parcours van Zakaria Bakkali is er eentje van vele verlokkingen. Zo werd hij al heel vroeg bij Standard Luik weggeplukt. "Ik heb veertien jaar bij Standard Luik gewerkt. Het vertrek van Zakaria Bakkali naar PSV is de grootste nederlaag die we in die hele periode hebben geleden", zegt Dominique D'Onofrio, ex-coach van Standard en de huidige technisch directeur van FC Metz, daarover. "Het had gewoon met budget te maken. Wij konden niet op tegen PSV. Standard kon in die tijd de jeugdspelers alleen met een goed verhaal over een geweldige voetbalopleiding binden. Dat bleek niet genoeg. Helaas had PSV meer middelen om hun argumenten kracht bij te zetten."Bakkali kwam aan het begin van zijn derde officiële seizoen bij PSV, in augustus 2011, voor het eerst voor het voetlicht. Tijdens de Nike Premier Cup in Manchester, een soort van WK voor clubteams van spelers tot en met vijftien jaar, werd hij verkozen tot beste speler van het toernooi. Dominique D'Onofrio: "Op een dag werd ik gebeld door AS Roma. Of ik wilde helpen hem naar Italië te halen. Ik heb?gezegd dat ze kansloos waren."Manchester CityDe prestaties van Bakkali zorgden voor een toeloop van clubs, scouts en voetbalmakelaars. Op een bepaald moment was een overstap naar Manchester City zeer dichtbij. Zo liet hij zich op 30 april 2012 verleiden met de door PSV verfoeide voetbalintermediair Marcel Veerman mee te gaan naar de derby van Manchester. Een dag (!) later had hij een afspraak bij PSV om zijn driejarig contract te tekenen. Tijdens het topduel kreeg Bakkali voor de zoveelste keer het aanbod naar Manchester City te verkassen."Ik heb getwijfeld toen ik daar zat, dat zeg ik eerlijk", blikt Bakkali terug op die roerige avond. "Ik zag het echter niet zitten wéér te verhuizen, wéér een andere taal te leren en wéér aan een andere omgeving te wennen. Dat heb ik tegen mijn vader gezegd en de volgende dag zijn we gewoon bij PSV gaan tekenen."