Op de vraag of Daniel Van Buyten meer appreciatie krijgt in Duitsland dan in België, antwoordt zijn manager, Christophe Henrotay, in Sport/Voetbalmagazine erg geprikkeld.

"Wat denkt u nu zelf? Minder appreciatie dan in België kan niet. Na de interland tegen Duitsland moesten hij en zijn familie in de kranten lezen dat hij een landsverrader is. Ongehoord, en dat voor de eerste Belg ooit in de finale van de Champions League", aldus Henrotay.

"Niemand is perfect, ook bij Bayern maakt hij wel eens een foutje. Dat er dan kritiek komt, is logisch. Maar de Duitse pers speelt wel de bal, niet de man. In België wordt hij telkens opnieuw beladen met alle zonden van Israël. Ik noem dat geen journalistiek meer."

"Het is het typisch Belgische negativisme. Ik sprak er recent nog over met Louis van Gaal. Hij ziet ook dat onze nationale ploeg barst van het talent, maar merkt dat er geen fierheid is, te weinig zelfvertrouwen."

Kappen met de Rode Duivels was nooit een optie voor Van Buyten, zegt Henrotay. "Daarvoor doet hij het nog te graag. Daniel weet dat hij op zijn 32e nog iets kan bijbrengen aan onze jonge nationale ploeg. Georges Leekens denkt daar trouwens ook zo over, hij laat zich gelukkig niet meeslepen door de pers."

Keert Daniel Van Buyten ooit nog terug naar de Belgische velden? "Nooit ofte nimmer, zelfs niet naar Standard", zegt Henrotay beslist. "Of hij sluit zijn carrière af bij Bayern, of er dient zich misschien nog een mooie uitdaging aan in het buitenland..."

Op de vraag of Daniel Van Buyten meer appreciatie krijgt in Duitsland dan in België, antwoordt zijn manager, Christophe Henrotay, in Sport/Voetbalmagazine erg geprikkeld. "Wat denkt u nu zelf? Minder appreciatie dan in België kan niet. Na de interland tegen Duitsland moesten hij en zijn familie in de kranten lezen dat hij een landsverrader is. Ongehoord, en dat voor de eerste Belg ooit in de finale van de Champions League", aldus Henrotay. "Niemand is perfect, ook bij Bayern maakt hij wel eens een foutje. Dat er dan kritiek komt, is logisch. Maar de Duitse pers speelt wel de bal, niet de man. In België wordt hij telkens opnieuw beladen met alle zonden van Israël. Ik noem dat geen journalistiek meer." "Het is het typisch Belgische negativisme. Ik sprak er recent nog over met Louis van Gaal. Hij ziet ook dat onze nationale ploeg barst van het talent, maar merkt dat er geen fierheid is, te weinig zelfvertrouwen." Kappen met de Rode Duivels was nooit een optie voor Van Buyten, zegt Henrotay. "Daarvoor doet hij het nog te graag. Daniel weet dat hij op zijn 32e nog iets kan bijbrengen aan onze jonge nationale ploeg. Georges Leekens denkt daar trouwens ook zo over, hij laat zich gelukkig niet meeslepen door de pers." Keert Daniel Van Buyten ooit nog terug naar de Belgische velden? "Nooit ofte nimmer, zelfs niet naar Standard", zegt Henrotay beslist. "Of hij sluit zijn carrière af bij Bayern, of er dient zich misschien nog een mooie uitdaging aan in het buitenland..."