Sport/Voetbalmagazine had in Duitsland een uitgebreid gesprek met Daniel Van Buyten, momenteel aan een topseizoen bezig bij Bayern Munchen. Maar je zou bijna vergeten dat 'Big Dan' ook al zijn sporen verdiende bij andere gerenommeerde clubs als Hamburg, Marseille en (even) Manchester City.

In Marseille heerst er, zoals wel vaker, een explosieve situatie nadat sportief directeur José Anigo met scherp schoot op zijn trainer Didier Deschamps. Daniel Van Buyten weet hoe het er aan toe gaat bij OM.

"De uitspraken van Anigo verbazen mij niet. Hij is een speciaal iemand. Hij was het trouwens die mij heeft buitengewerkt. Hij wilde af van de spelers die via Bernard Tapie bij OM waren gekomen. Ik wilde blijven, maar Anigo wou mij aan Manchester City uitlenen. Ik wilde dat niet, maar mijn vader wist mij te overtuigen: - 'Als je bij OM blijft, zal je op de bank zitten. Als je bij City slaagt, kan je misschien naar buur United overstappen'."

"Allemaal wel waar en Engeland sprak mij aan omdat ik vond dat ik het profiel had om daar te slagen. Alleen: op dat moment was ik er in mijn hoofd niet klaar voor. En ik ben ervan overtuigd dat mijn blessure aan de adductoren daaraan te wijten was. Mijn lichaam was in Manchester, maar mijn hoofd zat nog altijd in Zuid-Frankrijk."

"Weet je, Anigo heeft sindsdien mijn makelaar, Christophe Henrotay, al herhaaldelijk gebeld om mij terug te halen naar Marseille. Telkens het minder ging bij Bayern, was hij daar."

Opgelicht
Aan zijn passage bij City houdt Van Buyten ook extrasportieve herinneringen over. "Ik werd het slachtoffer van oplichters. Op een dag zei mijn makelaar, die mijn rekeninguittreksels beheert: - 'Sinds je in Engeland bent, geef je elke maand tussen de 5.000 en de 10.000 euro uit?' Ik snapte er niks van."

"Wij schakelden een detective in die ontdekte dat die oplichters meerdere spelers van City belazerden. Sommigen werden al jarenlang gepluimd en hadden er niks van gemerkt. De oplichters werden aangehouden en vlogen de gevangenis in." (PiD)

Sport/Voetbalmagazine had in Duitsland een uitgebreid gesprek met Daniel Van Buyten, momenteel aan een topseizoen bezig bij Bayern Munchen. Maar je zou bijna vergeten dat 'Big Dan' ook al zijn sporen verdiende bij andere gerenommeerde clubs als Hamburg, Marseille en (even) Manchester City. In Marseille heerst er, zoals wel vaker, een explosieve situatie nadat sportief directeur José Anigo met scherp schoot op zijn trainer Didier Deschamps. Daniel Van Buyten weet hoe het er aan toe gaat bij OM. "De uitspraken van Anigo verbazen mij niet. Hij is een speciaal iemand. Hij was het trouwens die mij heeft buitengewerkt. Hij wilde af van de spelers die via Bernard Tapie bij OM waren gekomen. Ik wilde blijven, maar Anigo wou mij aan Manchester City uitlenen. Ik wilde dat niet, maar mijn vader wist mij te overtuigen: - 'Als je bij OM blijft, zal je op de bank zitten. Als je bij City slaagt, kan je misschien naar buur United overstappen'." "Allemaal wel waar en Engeland sprak mij aan omdat ik vond dat ik het profiel had om daar te slagen. Alleen: op dat moment was ik er in mijn hoofd niet klaar voor. En ik ben ervan overtuigd dat mijn blessure aan de adductoren daaraan te wijten was. Mijn lichaam was in Manchester, maar mijn hoofd zat nog altijd in Zuid-Frankrijk.""Weet je, Anigo heeft sindsdien mijn makelaar, Christophe Henrotay, al herhaaldelijk gebeld om mij terug te halen naar Marseille. Telkens het minder ging bij Bayern, was hij daar." Opgelicht Aan zijn passage bij City houdt Van Buyten ook extrasportieve herinneringen over. "Ik werd het slachtoffer van oplichters. Op een dag zei mijn makelaar, die mijn rekeninguittreksels beheert: - 'Sinds je in Engeland bent, geef je elke maand tussen de 5.000 en de 10.000 euro uit?' Ik snapte er niks van." "Wij schakelden een detective in die ontdekte dat die oplichters meerdere spelers van City belazerden. Sommigen werden al jarenlang gepluimd en hadden er niks van gemerkt. De oplichters werden aangehouden en vlogen de gevangenis in." (PiD)