De komende jaren blijft Dante Bonfim, de dertigjarige Braziliaanse linksvoetige verdediger, een steunpilaar voor het sterrenteam van coach Pep Guardiola. Zijn huidige overeenkomst, die afliep in 2016, werd immers met een extra jaar opengebroken.

Lyrisch wordt de Zuid-Amerikaan over zijn verblijf bij de aanstaande Duitse kampioen, die vanavond de titel kan vieren bij winst op Hertha BSC. "Het was de beste beslissing van mijn leven om in de zomer van 2012 naar Bayern München te komen", verklaarde de ex-speler van Charleroi (2006/07) en Standard (2007/09) op de officiële website van de topclub uit Beieren. "Alles is hier goed: de club, de ploeg, de titelambities en de sfeer. Ik verwacht nog veel plezier en succes."

Ook Karl-Heinz Rummenigge, de voorzitter van de raad van bestuur, spaarde zijn lof niet. "Dante was zeker onze beste transfer van de afgelopen jaren", aldus de Duitse oud-international. "Met hem er bij wonnen we al vijf nationale en internationale titels. Ook lijkt de kans groot dat Dante deze zomer zijn droom kan realiseren, met deelname aan het WK in eigen land. Hij verdient dat."

De komende jaren blijft Dante Bonfim, de dertigjarige Braziliaanse linksvoetige verdediger, een steunpilaar voor het sterrenteam van coach Pep Guardiola. Zijn huidige overeenkomst, die afliep in 2016, werd immers met een extra jaar opengebroken.Lyrisch wordt de Zuid-Amerikaan over zijn verblijf bij de aanstaande Duitse kampioen, die vanavond de titel kan vieren bij winst op Hertha BSC. "Het was de beste beslissing van mijn leven om in de zomer van 2012 naar Bayern München te komen", verklaarde de ex-speler van Charleroi (2006/07) en Standard (2007/09) op de officiële website van de topclub uit Beieren. "Alles is hier goed: de club, de ploeg, de titelambities en de sfeer. Ik verwacht nog veel plezier en succes."Ook Karl-Heinz Rummenigge, de voorzitter van de raad van bestuur, spaarde zijn lof niet. "Dante was zeker onze beste transfer van de afgelopen jaren", aldus de Duitse oud-international. "Met hem er bij wonnen we al vijf nationale en internationale titels. Ook lijkt de kans groot dat Dante deze zomer zijn droom kan realiseren, met deelname aan het WK in eigen land. Hij verdient dat."