Sport/Voetbalmagazine zocht Bonfim Costa Dante op in München. Het slot van dat seizoen zit er nog aan te komen en dat belooft knotsgek te worden. Luis Felipe Scolari heeft de voormalige verdediger van Standard immers zopas opgeroepen voor de Braziliaanse selectie die de Confederations Cup zal betwisten. Zijn seizoenseinde met Bayern ziet er als volgt uit: finale van de Champions League aanstaande zaterdag, de Duitse bekerfinale tegen Stuttgart een week later en vervolgens zijn eerste wedstrijden voor Braziliaans publiek met de nationale ploeg (van 15 tot 30 juni).

Bayern legde, met Dante als basisspeler, een fenomenaal parcours af tot nu toe. In de competitie veroverde het alvast de titel en dat met amper vijftien tegendoelpunten, een record! Ook in de Champions League maakten de Duitsers indruk. Welke wedstrijd vond Dante de meest indrukwekkende van Bayern: die tegen Arsenal, de thuiswedstrijd tegen Barcelona of de zege in Nou Camp?

Dante: "Thuis tegen Barcelona. Van Arsenal waren we immers niet echt bang. Met die 4-0 tegen Barcelona toonden we dat we het echt verdienden om naar de finale te gaan. Alleen moesten we het werk wel nog afmaken in Spanje. Die terugwedstrijd hebben we dan ook erg geconcentreerd aangepakt. We hadden aan de vooravond nog gezien hoe Dortmund een zekere kwalificatie bijna verspeelde tegen Real. Dat was een extra wake-up call. We wisten dat het niet zou lukken in Nou Camp als we niet honderd procent gefocust waren."

Angst voor de Borussiafans

De finale is een Duits onderonsje met Dortmund, de ploeg die Bayern maar al te goed kent. In Dortmund vrezen de meeste teams de gele muur van supporters die in het vak achter de goal staan opgesteld. Maar de CL-finale vindt in Wembley plaats, welke invloed zal dat hebben op de sfeer rond deze wedstrijd?

Dante: "Ik verwacht toch een vurige strijd, hoor. De rivaliteit tussen Bayern en Dortmund is sinds een jaar of drie echt enorm groot. Ik heb met Standard tegen Anderlecht gespeeld en ook Mönchengladbach-Köln was niet slecht, maar Bayern-Dortmund staat daar qua intensiteit en strijd toch nog een paar trapjes boven. Qua vijandigheid kun je het misschien nog best vergelijken met de clásico tussen Barcelona en Real Madrid. Vraag maar eens aan de spelers van Real wat ze van een uitwedstrijd op Dortmund vinden."

"Sinds ik in de Bundesliga speel, is het de wedstrijd die ik ieder seizoen het meest vrees. Onze eigen fans boezemen de tegenstander minder angst in, denk ik. Ze stuwen ons wel voorwaarts, maar het zijn toch eerder rustige supporters, terwijl ze bij Dortmund 80.000 zotte fans in de tribunes hebben zitten. Je kunt de fans van Bayern vergelijken met die van Anderlecht en die van Dortmund met de supporters van Standard."

Sport/Voetbalmagazine zocht Bonfim Costa Dante op in München. Het slot van dat seizoen zit er nog aan te komen en dat belooft knotsgek te worden. Luis Felipe Scolari heeft de voormalige verdediger van Standard immers zopas opgeroepen voor de Braziliaanse selectie die de Confederations Cup zal betwisten. Zijn seizoenseinde met Bayern ziet er als volgt uit: finale van de Champions League aanstaande zaterdag, de Duitse bekerfinale tegen Stuttgart een week later en vervolgens zijn eerste wedstrijden voor Braziliaans publiek met de nationale ploeg (van 15 tot 30 juni).Bayern legde, met Dante als basisspeler, een fenomenaal parcours af tot nu toe. In de competitie veroverde het alvast de titel en dat met amper vijftien tegendoelpunten, een record! Ook in de Champions League maakten de Duitsers indruk. Welke wedstrijd vond Dante de meest indrukwekkende van Bayern: die tegen Arsenal, de thuiswedstrijd tegen Barcelona of de zege in Nou Camp?Dante: "Thuis tegen Barcelona. Van Arsenal waren we immers niet echt bang. Met die 4-0 tegen Barcelona toonden we dat we het echt verdienden om naar de finale te gaan. Alleen moesten we het werk wel nog afmaken in Spanje. Die terugwedstrijd hebben we dan ook erg geconcentreerd aangepakt. We hadden aan de vooravond nog gezien hoe Dortmund een zekere kwalificatie bijna verspeelde tegen Real. Dat was een extra wake-up call. We wisten dat het niet zou lukken in Nou Camp als we niet honderd procent gefocust waren."Angst voor de BorussiafansDe finale is een Duits onderonsje met Dortmund, de ploeg die Bayern maar al te goed kent. In Dortmund vrezen de meeste teams de gele muur van supporters die in het vak achter de goal staan opgesteld. Maar de CL-finale vindt in Wembley plaats, welke invloed zal dat hebben op de sfeer rond deze wedstrijd? Dante: "Ik verwacht toch een vurige strijd, hoor. De rivaliteit tussen Bayern en Dortmund is sinds een jaar of drie echt enorm groot. Ik heb met Standard tegen Anderlecht gespeeld en ook Mönchengladbach-Köln was niet slecht, maar Bayern-Dortmund staat daar qua intensiteit en strijd toch nog een paar trapjes boven. Qua vijandigheid kun je het misschien nog best vergelijken met de clásico tussen Barcelona en Real Madrid. Vraag maar eens aan de spelers van Real wat ze van een uitwedstrijd op Dortmund vinden." "Sinds ik in de Bundesliga speel, is het de wedstrijd die ik ieder seizoen het meest vrees. Onze eigen fans boezemen de tegenstander minder angst in, denk ik. Ze stuwen ons wel voorwaarts, maar het zijn toch eerder rustige supporters, terwijl ze bij Dortmund 80.000 zotte fans in de tribunes hebben zitten. Je kunt de fans van Bayern vergelijken met die van Anderlecht en die van Dortmund met de supporters van Standard."