'Dat de Rode Duivels winnaarsmentaliteit tonen, is geen verdienste'

09/10/17 om 11:16 - Bijgewerkt om 11:15

Bron: Belga

Elke maandag blikt Jacques Sys, hoofdredacteur van Sport/Voetbalmagazine, terug op het voorbije sportweekend. Deze week heeft hij het over de WK-kwalificatiewedstrijd tegen Bosnië, recordinternational Jan Vertonghen en de trainerswissels bij Gent en Anderlecht.

België won in Bosnië met 3-4. Moeten we blij zijn om de getoonde winnaarsmentaliteit of ons veeleer zorgen over de defensieve kwetsbaarheid?

Jacques Sys: 'Dat je nationale ploeg winnaarsmentaliteit toont, is toch maar normaal? Ik snap niet dat zoiets nu bestempeld wordt als een verdienste. Dergelijke mentaliteit om tot het uiterste te gaan en om focus te tonen zou er eigenlijk altijd moeten zijn. Dat is het kenmerk van alle Europese toplanden. Roberto Martínez gaf dat terecht aan van bij zijn aanstelling: concentratie moet er negentig minuten zijn. Tegen Bosnië zag je onze Rode Duivels andermaal wervelend starten maar nadien terugvallen. Akkoord, het is knap dat ze dat dan toch nog rechtzetten en dat ze goed voetbal brachten op een slecht veld, maar ik zou daar toch ook niet al te veel bloemetjes voor uitdelen.'
...

Verder lezen?

Lees elke maand gratis 3 artikelen

Ik registreer mij Ik ben al geregistreerd
of

Sport/Voetbalmagazine-abonnees hebben onbeperkt toegang tot alle artikelen van Sport/Voetbalmagazine

Ik neem een abonnement Ik ben al abonnee

Onze partners