S/VM: Je engageerde je met Besiktas en Fenerbahçe al twee keer voor een Turkse club. Waarom kies je nu voor Bursa en niet Galatasaray, in de metropool Istanbul?

Christoph Daum: "Omdat ik vind dat Bursa goede vooruitzichten biedt. Een jong bestuur, een beloftevolle spelersgroep, een uitnodigende stad. Ik wil gerust mijn steentje bijdragen aan het succes van zo'n club. Van andere teams kwamen er alleszins geen concrete voorstellen mijn richting uit."

S/VM: Van het team dat in 2010 verrassend Turks kampioen werd, blijft er nagenoeg niemand over. Met welk doel begon je dan aan het seizoen?

"Onze ambitie is het om Bursaspor te plaatsen voor Europees voetbal. Dat betekent concreet: de vierde plaats. Het begrip kampioenschap wilden we daarom bewust niet in de mond nemen. We zitten met een regeling die het aantal buitenlanders beperkt. Eerst moeten er vaak jongens weg, vooraleer er nieuwe in de plaats komen."

S/VM: Na je opmerkelijke passage bij Club Brugge nam je een sabbatjaar. Zijn de batterijen intussen voldoende opgeladen?

"Ja hoor, sinds geruime tijd al. Ik wilde eigenlijk vorig seizoen al ergens instappen, bij het juiste aanbod. Maar er kwamen enkel voorstellen uit de Arabische landen, Rusland en Oekraïne. Daar zag ik echter weinig uitdaging in. Daarom had ik me vooral eerder ingesteld op de komende winterstopperiode. Bursa kwam eigenlijk nu een beetje verrassend uit de lucht gevallen. Maar het verheugt me opnieuw in mijn tweede vaderland te vertoeven. Ik ben zeer gemotiveerd en vol engagement aan deze uitdaging begonnen." (HH)

S/VM: Je engageerde je met Besiktas en Fenerbahçe al twee keer voor een Turkse club. Waarom kies je nu voor Bursa en niet Galatasaray, in de metropool Istanbul?Christoph Daum: "Omdat ik vind dat Bursa goede vooruitzichten biedt. Een jong bestuur, een beloftevolle spelersgroep, een uitnodigende stad. Ik wil gerust mijn steentje bijdragen aan het succes van zo'n club. Van andere teams kwamen er alleszins geen concrete voorstellen mijn richting uit."S/VM: Van het team dat in 2010 verrassend Turks kampioen werd, blijft er nagenoeg niemand over. Met welk doel begon je dan aan het seizoen?"Onze ambitie is het om Bursaspor te plaatsen voor Europees voetbal. Dat betekent concreet: de vierde plaats. Het begrip kampioenschap wilden we daarom bewust niet in de mond nemen. We zitten met een regeling die het aantal buitenlanders beperkt. Eerst moeten er vaak jongens weg, vooraleer er nieuwe in de plaats komen." S/VM: Na je opmerkelijke passage bij Club Brugge nam je een sabbatjaar. Zijn de batterijen intussen voldoende opgeladen?"Ja hoor, sinds geruime tijd al. Ik wilde eigenlijk vorig seizoen al ergens instappen, bij het juiste aanbod. Maar er kwamen enkel voorstellen uit de Arabische landen, Rusland en Oekraïne. Daar zag ik echter weinig uitdaging in. Daarom had ik me vooral eerder ingesteld op de komende winterstopperiode. Bursa kwam eigenlijk nu een beetje verrassend uit de lucht gevallen. Maar het verheugt me opnieuw in mijn tweede vaderland te vertoeven. Ik ben zeer gemotiveerd en vol engagement aan deze uitdaging begonnen." (HH)