Dave Peters heeft net een derde boek uit: 'Buitenspel. Alles wat je nog niet wist over onze profvoetballers' (L&M Books). Zijn eerste twee worpen dateren van 2012 en 2013: 'In de ban van de bal. De strafste kleedkamerverhalen uit het Belgisch voetbal', deel 1 (Standaard Uitgeverij) en deel 2 (Manteau).

Naast een passie voor tweede klassevoetbal, houdt Peters er een bijzondere band met het Engelse voetbal op na. En meer bepaald Tottenham, de komende tegenstander van RSC Anderlecht in de Europa League. 'Bij de miniemen trainde er een jongetje in een shirt van Holsten. Dat shirt, waarin Tottenham in 1984 de UEFA Cup won, is voor mij het meest iconische shirt ever. Thuis heb ik er een replica van liggen', vertelt Peters in Sport/Voetbalmagazine. 'Die kleuren, het logo, Glenn Hoddle, het Shakespeareverhaal erachter ook - Harry Hotspur is een personage uit een stuk van Shakespeare. Dat is wat mij zo fascineert aan Tottenham. De reis ernaartoe met vrienden is het halve genot. Minstens zo belangrijk als de wedstrijd. Patrick Janssens is ook een fan, hij heeft er in de buurt gestudeerd. We hebben samen al eens een boom opgezet over onze favoriete Engelse club.'

Lees de hele reportage met en over Dave Peters in Sport/Voetbalmagazine van woensdag 4 november.

Dave Peters heeft net een derde boek uit: 'Buitenspel. Alles wat je nog niet wist over onze profvoetballers' (L&M Books). Zijn eerste twee worpen dateren van 2012 en 2013: 'In de ban van de bal. De strafste kleedkamerverhalen uit het Belgisch voetbal', deel 1 (Standaard Uitgeverij) en deel 2 (Manteau). Naast een passie voor tweede klassevoetbal, houdt Peters er een bijzondere band met het Engelse voetbal op na. En meer bepaald Tottenham, de komende tegenstander van RSC Anderlecht in de Europa League. 'Bij de miniemen trainde er een jongetje in een shirt van Holsten. Dat shirt, waarin Tottenham in 1984 de UEFA Cup won, is voor mij het meest iconische shirt ever. Thuis heb ik er een replica van liggen', vertelt Peters in Sport/Voetbalmagazine. 'Die kleuren, het logo, Glenn Hoddle, het Shakespeareverhaal erachter ook - Harry Hotspur is een personage uit een stuk van Shakespeare. Dat is wat mij zo fascineert aan Tottenham. De reis ernaartoe met vrienden is het halve genot. Minstens zo belangrijk als de wedstrijd. Patrick Janssens is ook een fan, hij heeft er in de buurt gestudeerd. We hebben samen al eens een boom opgezet over onze favoriete Engelse club.'Lees de hele reportage met en over Dave Peters in Sport/Voetbalmagazine van woensdag 4 november.