David Beckham kondigde zijn afscheid als voetballer aan. De voormalige kapitein van de Engelse nationale ploeg stopt op het einde van dit seizoen met voetballen. "Ik heb het geluk dat ik mijn dromen heb kunnen waarmaken", verklaart Beckham op Facebook.

De 38-jarige Engelsman, die zondag met Paris Saint-Germain de landstitel behaalde, legde naar eigen zeggen een aanbod van de Franse eersteklasser om zijn contract te verlengen naast zich neer.

"Ik ben PSG dankbaar om me de kans te geven door te gaan, maar ik voel dat het nu het juiste moment is om mijn carrière te beëindigen", stelt Beckham, die in zijn loopbaan kampioen werd in vier verschillende landen.

Dromen

"Als je me als kleine jongen had verteld dat ik voor Manchester United zou voetballen en met deze club prijzen zou behalen, trotse kapitein zou zijn van mijn land en in meer dan 100 interlands zou aantreden, en voor enkele van de grootste clubs ter wereld zou spelen, dan had ik je gezegd dat dat enkel in je verbeelding mogelijk is", vervolgt de middenvelder, die zijn familie, supporters, (oud-)ploegmaats en (voormalige) trainers bedankte. "Ik heb het geluk dat ik deze dromen heb kunnen waarmaken."

"Niets zal ooit het spel waarvan ik hou volledig kunnen vervangen. Toch heb ik het gevoel dat ik aan een nieuw avontuur begin, en ik ben oprecht enthousiast over wat er nu zal komen. Ik heb in mijn carrière veel kansen gekregen. Nu is het aan mij om terug te geven", besluit Beckham. (Belga/EE)

David Beckham kondigde zijn afscheid als voetballer aan. De voormalige kapitein van de Engelse nationale ploeg stopt op het einde van dit seizoen met voetballen. "Ik heb het geluk dat ik mijn dromen heb kunnen waarmaken", verklaart Beckham op Facebook. De 38-jarige Engelsman, die zondag met Paris Saint-Germain de landstitel behaalde, legde naar eigen zeggen een aanbod van de Franse eersteklasser om zijn contract te verlengen naast zich neer. "Ik ben PSG dankbaar om me de kans te geven door te gaan, maar ik voel dat het nu het juiste moment is om mijn carrière te beëindigen", stelt Beckham, die in zijn loopbaan kampioen werd in vier verschillende landen. Dromen "Als je me als kleine jongen had verteld dat ik voor Manchester United zou voetballen en met deze club prijzen zou behalen, trotse kapitein zou zijn van mijn land en in meer dan 100 interlands zou aantreden, en voor enkele van de grootste clubs ter wereld zou spelen, dan had ik je gezegd dat dat enkel in je verbeelding mogelijk is", vervolgt de middenvelder, die zijn familie, supporters, (oud-)ploegmaats en (voormalige) trainers bedankte. "Ik heb het geluk dat ik deze dromen heb kunnen waarmaken." "Niets zal ooit het spel waarvan ik hou volledig kunnen vervangen. Toch heb ik het gevoel dat ik aan een nieuw avontuur begin, en ik ben oprecht enthousiast over wat er nu zal komen. Ik heb in mijn carrière veel kansen gekregen. Nu is het aan mij om terug te geven", besluit Beckham. (Belga/EE)