De eerste titel in negentien jaar kan PSG nog maar moeilijk ontglippen. Maar het team van de Italiaanse coach Carlo Ancelotti staan duidelijk onder hoogspanning. Op bezoek bij het Evian TG van doelman Bertrand Laquait (ex-Charleroi) sloot PSG de wedstrijd af met negen spelers, waaronder een rechtstreekse rode kaart in de 90e minuut voor David Beckham.

Bij een 0-1 stand - Javier Pastore opende de score na 50 minuten - kwam Beckham voor de laatste zes minuten in de ploeg. Zijn optreden duurde welgeteld 360 seconden, want na een stevig duel kon de gewezen Engelse international vroegtijdig gaan douchen. Even daarvoor had ook de Italiaanse middenvelder Marco Verratti een tweede gele kaart onder zijn neus gekregen.

Na het laatste fluitsignaal kwam het nog tot een grote rel op het veld, met PSG-doelman Salvatore Sirigu in de hoofdrol. Ook hij kreeg samen met Evian TG-spits Saber Khelifa een rode kaart. Ondanks al dat tumult veranderde er niets meer aan de stand, waardoor PSG de laatste vier wedstrijd kan aanvangen met een comfortabele voorsprong van negen punten. Als Ancelotti en co volgend weekend beter doen dan Ol. Marseille, kunnen ze de champagne ontkurken.

Was de rode kaart voor Beckham terecht? Oordeel zelf:

De eerste titel in negentien jaar kan PSG nog maar moeilijk ontglippen. Maar het team van de Italiaanse coach Carlo Ancelotti staan duidelijk onder hoogspanning. Op bezoek bij het Evian TG van doelman Bertrand Laquait (ex-Charleroi) sloot PSG de wedstrijd af met negen spelers, waaronder een rechtstreekse rode kaart in de 90e minuut voor David Beckham.Bij een 0-1 stand - Javier Pastore opende de score na 50 minuten - kwam Beckham voor de laatste zes minuten in de ploeg. Zijn optreden duurde welgeteld 360 seconden, want na een stevig duel kon de gewezen Engelse international vroegtijdig gaan douchen. Even daarvoor had ook de Italiaanse middenvelder Marco Verratti een tweede gele kaart onder zijn neus gekregen. Na het laatste fluitsignaal kwam het nog tot een grote rel op het veld, met PSG-doelman Salvatore Sirigu in de hoofdrol. Ook hij kreeg samen met Evian TG-spits Saber Khelifa een rode kaart. Ondanks al dat tumult veranderde er niets meer aan de stand, waardoor PSG de laatste vier wedstrijd kan aanvangen met een comfortabele voorsprong van negen punten. Als Ancelotti en co volgend weekend beter doen dan Ol. Marseille, kunnen ze de champagne ontkurken.Was de rode kaart voor Beckham terecht? Oordeel zelf: