David Beckham stopt na het einde van dit seizoen met voetballen. De 38-jarige Engelse middenvelder speelde in zijn carrière voor Manchester United, Real Madrid, LA Galaxy, AC Milan en Paris Saint-Germain, waarmee hij vorige week nog landskampioen werd in Frankrijk.
Het is de Engelse Voetbalbond (FA) die het nieuws meldt. Beckham werd begin mei 38.

'Als je mij als kleine jongen had gezegd dat ik zou bereiken wat ik intussen bereikt hebt, dan zou ik geantwoord hebben dat het een fabeltje was. Ik heb het geluk gehad om die dromen te realiseren,' zo wordt 'Becks' geciteerd door de Britse omroep BBC.

Carrière

Beckham begon zijn carrière bij Manchester United. In 2003 stapte hij over naar Real Madrid. Na vier seizoenen in de Spaanse hoofdstad koos de 115-voudige international voor een avontuur in de Major League Soccer bij Galaxy, waar hij onder contract lag tussen 2007 en 2012. In 2009 en 2010 werd hij door Galaxy telkens enkele maanden uitgeleend aan AC Milan, toen de Amerikaanse competitie stillag. In januari tekende Beckham een contract tot 30 juni 2013 bij de Franse eersteklasser PSG, waarmee hij zondag de landstitel behaalde. De middenvelder met de fluwelen traptechniek was sinds november einde contract bij LA Galaxy.

Zijn volledige salaris bij PSG schonk Beckham aan het goede doel.

Beckham won in zijn 20-jarige carrière maar liefst 19 trofeeën, waarvan 10 landstitels. Hij is de enige Engelse speler die in vier verschillende landen kampioen werd.

David Beckham stopt na het einde van dit seizoen met voetballen. De 38-jarige Engelse middenvelder speelde in zijn carrière voor Manchester United, Real Madrid, LA Galaxy, AC Milan en Paris Saint-Germain, waarmee hij vorige week nog landskampioen werd in Frankrijk. Het is de Engelse Voetbalbond (FA) die het nieuws meldt. Beckham werd begin mei 38. 'Als je mij als kleine jongen had gezegd dat ik zou bereiken wat ik intussen bereikt hebt, dan zou ik geantwoord hebben dat het een fabeltje was. Ik heb het geluk gehad om die dromen te realiseren,' zo wordt 'Becks' geciteerd door de Britse omroep BBC.Carrière Beckham begon zijn carrière bij Manchester United. In 2003 stapte hij over naar Real Madrid. Na vier seizoenen in de Spaanse hoofdstad koos de 115-voudige international voor een avontuur in de Major League Soccer bij Galaxy, waar hij onder contract lag tussen 2007 en 2012. In 2009 en 2010 werd hij door Galaxy telkens enkele maanden uitgeleend aan AC Milan, toen de Amerikaanse competitie stillag. In januari tekende Beckham een contract tot 30 juni 2013 bij de Franse eersteklasser PSG, waarmee hij zondag de landstitel behaalde. De middenvelder met de fluwelen traptechniek was sinds november einde contract bij LA Galaxy. Zijn volledige salaris bij PSG schonk Beckham aan het goede doel. Beckham won in zijn 20-jarige carrière maar liefst 19 trofeeën, waarvan 10 landstitels. Hij is de enige Engelse speler die in vier verschillende landen kampioen werd.