David Moyes wordt de opvolger van Alex Ferguson bij Manchester United. Zijn huidige club Everton maakte via de clubwebsite bekend dat de Schot op het einde van het seizoen het team verlaat.

"De manager (Moyes) had gisteren een gesprek met voorzitter Bill Kenwright en maakte daarin zijn wens bekend om Manchester United te vervoegen. De voorzitter wil namens de hele club David bedanken voor het vele werk dat hij hier sinds zijn komst in maart 2002 heeft verricht. Hij is een fantastische manager geweest. Hij heeft de ploeg in meer dan 500 wedstrijden en tijdens vier Europese campagnes geleid. Zijn laatste twee competitiematchen worden die tegen West Ham en Chelsea. Everton zoekt zo snel mogelijk een opvolger."

De 50-jarige David Moyes moet bij Manchester United zijn landgenoot Alex Ferguson opvolgen. Die maakte eerder al zijn afscheid van het topvoetbal bekend. Ferguson stopt eind dit seizoen na een carrière van 27 jaar bij ManU. (Belga/INM)

David Moyes wordt de opvolger van Alex Ferguson bij Manchester United. Zijn huidige club Everton maakte via de clubwebsite bekend dat de Schot op het einde van het seizoen het team verlaat. "De manager (Moyes) had gisteren een gesprek met voorzitter Bill Kenwright en maakte daarin zijn wens bekend om Manchester United te vervoegen. De voorzitter wil namens de hele club David bedanken voor het vele werk dat hij hier sinds zijn komst in maart 2002 heeft verricht. Hij is een fantastische manager geweest. Hij heeft de ploeg in meer dan 500 wedstrijden en tijdens vier Europese campagnes geleid. Zijn laatste twee competitiematchen worden die tegen West Ham en Chelsea. Everton zoekt zo snel mogelijk een opvolger." De 50-jarige David Moyes moet bij Manchester United zijn landgenoot Alex Ferguson opvolgen. Die maakte eerder al zijn afscheid van het topvoetbal bekend. Ferguson stopt eind dit seizoen na een carrière van 27 jaar bij ManU. (Belga/INM)