David Rozehnal verzoent zich niet met invallersrol bij Lille

© ImageGlobe

Tsjechische ex-verdediger van Club Brugge is slechts derde keuze.

De 31-jarige Tsjechische centrale verdediger, die tussen 2003 en 2005 uitkwam voor Club Brugge, zorgt in Rijsel voor controverse. De stijlrijke voetballer blijft immers een twijfelgeval, zo oordelen de voetbalanalisten in Frankrijk.

Sinds zijn slechte optreden in het Europese duel tegen CSKA Moskou (2-2) op 14 september nam het wantrouwen alleen maar toe.

Eigenlijk is Rozehnal slechts derde keuze, maar hij profiteerde optimaal van de dijblessure bij Aurélien Chedjou om tussen 10 september en 15 oktober zijn interimopdracht te vervullen.

Blijkbaar tot tevredenheid van coach Rudi Garcia, die hem ondanks zijn nonchalance het vertrouwen blijft schenken. Bij het 1-2-verlies tegen Inter vorige week in de Champions League moest Rozehnal – die vorig seizoen voor drie jaar bijtekende – alweer depanneren, ditmaal voor Marko Basa.

Opnieuw ging de ex-international, die sinds november 2009 na 60 caps en 1 goal niet meer werd opgeroepen, niet echt vrijuit bij de tegendoelpunten.

“David is heel belangrijk voor onze spelersgroep, als mens en competente speler”, verklaart doelman Mickaël Landreau in L’Equipe. “Je kunt altijd op hem rekenen.” Die mening wordt gedeeld door Garcia, want hij bestempelde Rozehnal al meerdere malen als modelprof. (FV)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content