De 25-jarige international is momenteel een van de beste spelers bij de werkgever van Vincent Kompany. Ook bij de 1-6-afstraffing afgelopen weekend tegen de buren van Manchester United was David Silva opnieuw bijzonder belangrijk. De aanvallende middenvelder heeft het er duidelijk naar zijn zin. Naar eigen zeggen heeft hij dan ook vooralsnog geen interesse om snel terug te keren naar zijn vaderland.

"Barcelona en Real Madrid zijn fantastische teams", reageerde hij op radiozender Cadena Ser op de vermeende belangstelling van de Spaanse grootmachten. "Maar mijn familie en ikzelf zijn gelukkig. We willen hier nog jaren blijven."

Silva zorgde in de zomer van 2010 voor een grote verrassing door te verkassen naar de Premier League, terwijl er werd gedacht dat hij Valencia zou verruilen voor de eveneens geïnteresseerde toppers uit de Primera División.

"City deed toen het meest zijn best voor me", weet hij. "Ik was ook meteen in de ban van de sfeer in Engeland. De goede competitie en de aangename sfeer in de stadions zijn fundamenteel voor een voetballer om volkomen gelukkig te zijn. Het publiek dringt zich nooit op bij trainingen. En tijdens de wedstrijden voel je ontzettend veel respect van de fans bij beide teams." (FV)

De 25-jarige international is momenteel een van de beste spelers bij de werkgever van Vincent Kompany. Ook bij de 1-6-afstraffing afgelopen weekend tegen de buren van Manchester United was David Silva opnieuw bijzonder belangrijk. De aanvallende middenvelder heeft het er duidelijk naar zijn zin. Naar eigen zeggen heeft hij dan ook vooralsnog geen interesse om snel terug te keren naar zijn vaderland. "Barcelona en Real Madrid zijn fantastische teams", reageerde hij op radiozender Cadena Ser op de vermeende belangstelling van de Spaanse grootmachten. "Maar mijn familie en ikzelf zijn gelukkig. We willen hier nog jaren blijven." Silva zorgde in de zomer van 2010 voor een grote verrassing door te verkassen naar de Premier League, terwijl er werd gedacht dat hij Valencia zou verruilen voor de eveneens geïnteresseerde toppers uit de Primera División. "City deed toen het meest zijn best voor me", weet hij. "Ik was ook meteen in de ban van de sfeer in Engeland. De goede competitie en de aangename sfeer in de stadions zijn fundamenteel voor een voetballer om volkomen gelukkig te zijn. Het publiek dringt zich nooit op bij trainingen. En tijdens de wedstrijden voel je ontzettend veel respect van de fans bij beide teams." (FV)