FC Barcelona heeft zich vlot geplaatst voor de finale van het WK voetbal voor clubs, maar moet het daarin wel stellen zonder aanvaller David Villa. De 30-jarige Spaanse international brak in de halve finale tegen Al-Sadd zijn linkerscheenbeen en is wellicht maanden buiten strijd. Villa liep zijn blessure in de 39e minuut op bij een contact met twee verdedigers. Hij werd van het veld gedragen en is naar het ziekenhuis van Yokohama overgebracht. Bekijk de beelden:

EK in gedrang?Hoe lang de spits precies buiten strijd is, is nog niet duidelijk, maar de Spaanse pers spreekt over een inactiviteit van ongeveer zes maanden. Zijn deelname aan het EK, dat begin juni in Polen en Oekraïne van start gaat, komt dus flink in het gedrang.

Tijdens de EK-kwalificaties was Villa nog goed voor zeven doelpunten. Op het EK zit wereld- en Europees kampioen Spanje in een groep met Oekraïne, Frankrijk en Zweden.

Te sterkFC Barcelona was donderdag zoals verwacht een maatje te groot voor het Qatarese Al-Sadd (4-0) en neemt het zondag in de finale van het WK voor clubs in Japan op tegen Santos uit Brazilië. Voor Barcelona scoorden Adriano (2 keer), Keita en Maxwell. (Belga/KVDA)

FC Barcelona heeft zich vlot geplaatst voor de finale van het WK voetbal voor clubs, maar moet het daarin wel stellen zonder aanvaller David Villa. De 30-jarige Spaanse international brak in de halve finale tegen Al-Sadd zijn linkerscheenbeen en is wellicht maanden buiten strijd. Villa liep zijn blessure in de 39e minuut op bij een contact met twee verdedigers. Hij werd van het veld gedragen en is naar het ziekenhuis van Yokohama overgebracht. Bekijk de beelden: EK in gedrang?Hoe lang de spits precies buiten strijd is, is nog niet duidelijk, maar de Spaanse pers spreekt over een inactiviteit van ongeveer zes maanden. Zijn deelname aan het EK, dat begin juni in Polen en Oekraïne van start gaat, komt dus flink in het gedrang. Tijdens de EK-kwalificaties was Villa nog goed voor zeven doelpunten. Op het EK zit wereld- en Europees kampioen Spanje in een groep met Oekraïne, Frankrijk en Zweden. Te sterkFC Barcelona was donderdag zoals verwacht een maatje te groot voor het Qatarese Al-Sadd (4-0) en neemt het zondag in de finale van het WK voor clubs in Japan op tegen Santos uit Brazilië. Voor Barcelona scoorden Adriano (2 keer), Keita en Maxwell. (Belga/KVDA)