Dat maakte Barcelona woensdag bekend in een persbericht.

Villa wordt donderdagavond in Barcelona verwacht. Vrijdag ondergaat hij medische tests en zal hij een contract voor vier seizoen met optie op een extra seizoen ondertekenen.

Grof Wild

Villa, bijgenaamd 'El Guaje', was al een tijdje grof wild op de transfermarkt. Vorige zomer al probeerden Barcelona en rivaal Real Madrid hem tevergeefs los te weken bij Valencia.

Voor Valencia scoorde hij 107 doelpunten in 166 competitiewedstrijden. In 2008 werd hij met Spanje Europees kampioen. Op dat EK kroonde Villa zich ook tot topschutter.

Dat maakte Barcelona woensdag bekend in een persbericht. Villa wordt donderdagavond in Barcelona verwacht. Vrijdag ondergaat hij medische tests en zal hij een contract voor vier seizoen met optie op een extra seizoen ondertekenen. Grof Wild Villa, bijgenaamd 'El Guaje', was al een tijdje grof wild op de transfermarkt. Vorige zomer al probeerden Barcelona en rivaal Real Madrid hem tevergeefs los te weken bij Valencia. Voor Valencia scoorde hij 107 doelpunten in 166 competitiewedstrijden. In 2008 werd hij met Spanje Europees kampioen. Op dat EK kroonde Villa zich ook tot topschutter.