'Ibra' kreeg vorig jaar de trofee voor zijn goal tijdens de oefeninterland tussen Zweden en Engeland van 13 november 2012. De topspits van Paris Saint-Germain lukte toen een schitterende omhaal vanop grote afstand en maakte zo een fabelachtig doelpunt. De Zweed is nu opnieuw in de running na een verzilverd technisch hoogstandje in de competitiewedstrijd van 19 oktober 2013 tegen Bastia.

WK-goals

Ibrahimovic moet het verder opnemen tegen James Rodriguez. De middenvelder controleerde in de WK-wedstrijd tegen Uruguay de bal met de borst, om vervolgens verschroeiend uit te halen. Zijn volley leverde Rodriguez de titel van 'Doelpunt van het WK' op.

Verder haalden nog twee andere WK-goals de lijst der genomineerden: de volley in één tijd op de slof van de Australiër Tim Cahill tegen Nederland, en de doeltreffende zweefduik van Van Persie tegen Spanje.

Stemmen

De Ierse Stephanie Roche is de enige vrouw bij de top 10.

Op fifa.com en francefootball.fr kunnen supporters tot 1 december hun stem uitbrengen op één van de 10 genomineerde goals. Dan weten we wie de drie supergenomineerden zijn, waarna opnieuw een online stemronde volgt. De winnaar wordt op 12 januari 2015 bekendgemaakt tijdens het gala van de Gouden Bal.

De 10 genomineerden (in alfabetische volgorde):

Tim Cahill in Australië-Nederland

Diego Costa in Atletico Madrid-Getafe

Marco Fabian in Cruz Azul - Puebla

Zlatan Ibrahimovic in Paris SG - Bastia

Pajtim Kasami (Zwi) in Crystal Palace - Fulham

Stephanie Roche in Peamount United - Wexford Youths

James Rodriguez in Colombia - Uruguay

Camilo Sanvezzo in Vancouver Whitecaps - Portland Timbers

Hisato Sato in Sanfrecce Hiroshima - Kawasaki Frontale

Robin van Persie in Spanje-Nederland

'Ibra' kreeg vorig jaar de trofee voor zijn goal tijdens de oefeninterland tussen Zweden en Engeland van 13 november 2012. De topspits van Paris Saint-Germain lukte toen een schitterende omhaal vanop grote afstand en maakte zo een fabelachtig doelpunt. De Zweed is nu opnieuw in de running na een verzilverd technisch hoogstandje in de competitiewedstrijd van 19 oktober 2013 tegen Bastia. Ibrahimovic moet het verder opnemen tegen James Rodriguez. De middenvelder controleerde in de WK-wedstrijd tegen Uruguay de bal met de borst, om vervolgens verschroeiend uit te halen. Zijn volley leverde Rodriguez de titel van 'Doelpunt van het WK' op. Verder haalden nog twee andere WK-goals de lijst der genomineerden: de volley in één tijd op de slof van de Australiër Tim Cahill tegen Nederland, en de doeltreffende zweefduik van Van Persie tegen Spanje. De Ierse Stephanie Roche is de enige vrouw bij de top 10.Op fifa.com en francefootball.fr kunnen supporters tot 1 december hun stem uitbrengen op één van de 10 genomineerde goals. Dan weten we wie de drie supergenomineerden zijn, waarna opnieuw een online stemronde volgt. De winnaar wordt op 12 januari 2015 bekendgemaakt tijdens het gala van de Gouden Bal. Tim Cahill in Australië-NederlandDiego Costa in Atletico Madrid-GetafeMarco Fabian in Cruz Azul - PueblaZlatan Ibrahimovic in Paris SG - Bastia Pajtim Kasami (Zwi) in Crystal Palace - Fulham Stephanie Roche in Peamount United - Wexford YouthsJames Rodriguez in Colombia - Uruguay Camilo Sanvezzo in Vancouver Whitecaps - Portland TimbersHisato Sato in Sanfrecce Hiroshima - Kawasaki FrontaleRobin van Persie in Spanje-Nederland