Frank De Bleeckere is maandag door de Internationale Federatie voor Voetbalgeschiedenis en -statistieken (IFFHS) uitgeroepen tot op drie na beste scheidsrechter ter wereld.

De beste scheidsrechter was volgens de IFFHS de Engelsman Howard Webb. Hij kreeg 189 punten en eindigde zo voor de Oezbeek Ravshan Irmatov (128), de Italiaan Massimo Busacca (90) en De Bleeckere (63).

Voor De Bleeckere is het al het derde jaar op rij dat hij bij de beste vijf eindigt in het referendum. Vorig jaar werd hij vijfde, in 2008 eindigde hij zelfs op de derde plaats.

De Bleeckere is momenteel aan zijn laatste jaar als scheidsrechter bezig. Op 1 juli wordt hij immers 45 jaar, wat internationaal de leeftijdsgrens is om nog wedstrijden te mogen leiden. In België zou hij dan nog wel kunnen doorgaan, maar de topref heeft eerder al beslist dat hij op een hoogtepunt wil stoppen.

Het WK voetbal in Zuid-Afrika was het laatste grote toernooi van De Bleeckere. Hij leidde er drie wedstrijden en werd aangeduid als vierde official voor de halve finale tussen Duitsland en Spanje.

Frank De Bleeckere is maandag door de Internationale Federatie voor Voetbalgeschiedenis en -statistieken (IFFHS) uitgeroepen tot op drie na beste scheidsrechter ter wereld. De beste scheidsrechter was volgens de IFFHS de Engelsman Howard Webb. Hij kreeg 189 punten en eindigde zo voor de Oezbeek Ravshan Irmatov (128), de Italiaan Massimo Busacca (90) en De Bleeckere (63). Voor De Bleeckere is het al het derde jaar op rij dat hij bij de beste vijf eindigt in het referendum. Vorig jaar werd hij vijfde, in 2008 eindigde hij zelfs op de derde plaats. De Bleeckere is momenteel aan zijn laatste jaar als scheidsrechter bezig. Op 1 juli wordt hij immers 45 jaar, wat internationaal de leeftijdsgrens is om nog wedstrijden te mogen leiden. In België zou hij dan nog wel kunnen doorgaan, maar de topref heeft eerder al beslist dat hij op een hoogtepunt wil stoppen. Het WK voetbal in Zuid-Afrika was het laatste grote toernooi van De Bleeckere. Hij leidde er drie wedstrijden en werd aangeduid als vierde official voor de halve finale tussen Duitsland en Spanje.